Elektrische fietsen kopen: waar moet je op letten?

Elektrische fietsen kopen: waar moet je op letten?

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met zoveel verschillende soorten e-bikes zie je vast door de bomen het bos niet meer. Daarom gaat de e-bikefamilie van Nederland je een handje helpen, zodat je precies weet waar je op moet letten wanneer je een elektrische fiets gaat aanschaffen. Ben je op zoek naar een elektrische fiets? Lees dan snel verder

Een elektrische fiets kopen is anders dan het kopen van een normale fiets. Dit komt omdat er een aantal onderdelen in de elektrische fiets zitten die voor een groot deel jouw rijplezier bepalen. Let je niet op deze onderdelen, dan is de kans groot dat je in de toekomst minder lang plezier zult hebben van jouw elektrische fiets. Het is dus belangrijk dat je op de volgende eigenschappen let als je een elektrische fiets gaat aanschaffen.

Welk type elektrische fiets wil ik?

Je weet dat je een elektrische fiets wilt aanschaffen. De eerste stap in dit proces is om te achterhalen welk type elektrische fiets jij wilt. Waarom? Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Wil je een elektrische fiets gebruiken om je kinderen gemakkelijk mee te nemen of ben je op zoek naar de beste elektrische fiets om naar je werk te gaan? We hebben het allemaal.

Voorwielmotor of middenmotor

De elektrische fietsen van Forza Fietsen zijn uitgerust met een voorwielmotor of een middenmotor. Waar je op moet letten bij de verschillende type motors? Dat kun je vooral testen door een proefrit te maken. Beide type motors geven namelijk een andere fietsbeleving. Lees meer over de verschillen tussen elektrische fietsen met voorwielmotoren en middenmotoren.

Let bij het kopen van een elektrische fiets op de accu

De accu van jouw elektrische fiets voorziet de motor van stroom. De accu zit vaak onder de bagagedrager, maar tegenwoordig hebben steeds meer e-bikes een geïntegreerde accu. Dit betekent dat de accu mooi weggewerkt zit in het frame van de elektrische fiets. De capaciteit van de accu bepaalt dan ook hoeveel kilometer je met een volle accu kunt afleggen: de actieradius. Fiets je veel en lang? Dan is het verstandig om te kiezen voor een accu met hoge capaciteit.

Maak een proefrit

Om er écht achter te komen aan welke elektrische fiets jij jaren fietsplezier zult beleven, raden we je aan om een proefrit te maken. Door bij een E-bike Testcenter een elektrische fiets te testen zul je te weten komen welke e-bike jouw voorkeur heeft. Je kunt ons vinden in Nunspeet, Woerden, Papendrecht en Roden. Ben je niet in de gelegenheid om naar ons toe te komen? Geen probleem. Onze e-bikeadviseurs komen ook graag naar je toe. Maak een afspraak voor een proefrit aan huis.

Elektrische fiets leasen

Een elektrische fiets is een grote uitgave. Heb je het geld voor een nieuwe elektrische fiets niet zomaar liggen? Misschien is een elektrische fiets leasen wel iets voor jou. Je kunt nu een elektrische fiets zakelijk of privé leasen. Lees hier of een elektrische fiets leasen geschikt is voor jou.

Fietsverzekering

Ben je langs geweest in een E-bike Testcenter en heb je jouw droomfiets uitgezocht? Fijn! Maar nu wil je natuurlijk wel dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw elektrische fiets. Forza Fietsen biedt tot zes jaar garantie op het frame en drie jaar garantie op de losse onderdelen, maar misschien wil je nog meer garantie. Dat kan met een fietsverzekering. Forza Fietsen werkt samen met Kingpolis zodat jij de beste fietsverzekering hebt.

Forza Fietsen helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Onze e-bikeadviseurs zijn gespecialiseerd in elektrische fietsen en kunnen je van alle informatie voorzien die je nodig hebt om een goede elektrische fiets uit te kiezen. Wil je je eerst oriënteren op de elektrische fietsen van Forza Fietsen? Vraag dan de gratis brochure aan en bekijk op je gemak de gehele collectie.

Vraag gratis brochure aan