E-bike stadsfiets

De e-bike als stadsfiets

Een e-bike als stadsfiets wordt steeds normaler. Nederland is een echt fietsland, maar in de grote steden struikel je pas écht over alle fietsen. Fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en in datzelfde straatbeeld zie je steeds meer e-bikes. De e-bike is dan ook bij uitstek geschikt als stadsfiets. We leggen je uit waarom.

In grotere steden, denk aan Amsterdam, Utrecht en Den Haag, wordt het steeds lastiger om met de auto naar de stad te gaan. De ellenlange files, torenhoge parkeerkosten en smalle wegen zorgen ervoor dat steeds meer mensen de e-bike verkiezen boven de auto. Een e-bike is wendbaarder, goedkoper en soms zelfs sneller dan een auto.

Voordelen van de e-bike als stadsfiets

Wanneer je wat langere afstanden moet afleggen, is een elektrische stadsfiets bij uitstek geschikt. Een e-bike stadsfiets biedt namelijk veel voordelen:

  1. Je vermijdt files met een e-bike stadsfiets
  2. Benzinekosten zijn verleden tijd
  3. Je hebt altijd een plek om je e-bike te parkeren
  4. Je krijgt elke dag beweging

1. Je vermijdt files met een stadsfiets e-bike

Luister het ochtendnieuws en je weet genoeg: rondom grote steden zijn vaak eindeloze files. Met een e-bike heb je daar geen last meer van. Je rijdt de files fluitend voorbij zonder moe aan te komen op je bestemming. Met een e-bike kun je tot wel 25 km/u behalen. Dit heeft te maken met de trapondersteuning in je e-bike. Door deze trapondersteuning zwaai je de files gedag zonder uitgeput aan te komen.

2. Benzinekosten zijn verleden tijd

Met een stadsfiets e-bike zijn benzinekosten verleden tijd. Jouw e-bike heeft namelijk helemaal geen benzine nodig: je hoeft de accu alleen zo nu en dan op te laden om optimaal te genieten van de trapondersteuning. Het tankstation rijd je voorbij en dat scheelt op den duur aanzienlijk in je portemonnee. Het opladen van je accu doe je gemakkelijk met de bijgeleverde lader. We raden je altijd aan op de accu van jouw elektrische fiets op te laden op een droge plek op kamertemperatuur. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw accu optimaal blijft.

3. Je hebt altijd een plek om je e-bike te parkeren

Met een elektrische fiets heb je altijd parkeermogelijkheden. Het vinden van een geschikte parkeerplek voor je auto is verleden tijd, aangezien je jouw e-bike veel makkelijker kwijt kunt. Wist je dat er wel tien e-bikes passen in één parkeervak dat bestemd is voor een auto? Je begrijpt wel dat de stad een stuk minder overladen wordt wanneer steeds meer mensen de fiets nemen. Een stadsfiets e-bike heeft hetzelfde formaat als het bekende stalen ros, maar een e-bike is een stuk sneller. Daarnaast kun je ook vaarwelzeggen tegen de torenhoge parkeerkosten. In de meeste gevallen kun je jouw e-bike gratis parkeren en anders zijn de parkeerkosten erg laag. Met een elektrische fiets houd je aan het einde van de maand nog geld over.

4. Je krijgt elke dag beweging

Met een stadsfiets e-bike krijg je de dagelijkse beweging die je fit houdt, zonder dat je vermoeid en bezweet aankomt op je bestemming. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een e-bike vaker de auto laten staan dan mensen met een “normale” fiets. Mensen met een e-bike maken daarbij ook nog eens veel meer kilometers.

Beste e-bike stadsfiets

Ben je op zoek naar de beste e-bike stadsfiets? Dan zit je bij Forza Fietsen goed. We hebben een ruim assortiment aan e-bikes. Zo zit er altijd een e-bike tussen die bij je past. Maar welke stadsfiets e-bike is geschikt? Dat ligt helemaal aan jouw wensen. Fiets je voornamelijk op vlakke grond, dan kan de populaire stadsfiets e-bike met voorwielmotor geschikt voor je zijn. Forza Fietsen heeft een ruime collectie e-bikes met voorwielmotor. Trotseer je vaker heuvelachtig gebied? Dan is het een idee om na te denken over een elektrische fiets met middenmotor. Dit type motor heeft namelijk een grotere trekkracht dan een voorwielmotor. Bruggen, heuvels en hellingen bereik je met gemak. Kom vooral langs om een e-bike te testen, zodat je zeker weet dat je een elektrische fiets uitzoekt die perfect bij je past.

E-bike stadsfiets dames

Op een drukke ochtend lijken de uren sneller te gaan dan het licht. De kinderen moeten naar school, de supermarkt moet nog bezocht worden én je collega’s wachten ook op je. Het is dan fijn om lekker wendbaar te zijn. Een e-bike als stadsfiets voor dames is dan een slimme keuze. Je manoeuvreert jezelf (en je kinderen) gemakkelijk door de stad en komt uitgerust en wel aan op je bestemming. Forza Fietsen heeft meerdere elektrische fietsen in het assortiment die perfect zijn als stadsfiets.

Elektrische herenfiets

Op een drukke werkdag wil je je tijd niet verspillen aan uren stilstaan in de file. Met een elektrische herenfiets kom je gemakkelijk aan op je bestemming zonder een bezweet voorhoofd. Zo begin je toch een stuk relaxter aan je dag? Forza Fietsen heeft een enorme collectie met herenfietsen die uitstekend dienstdoen als stadsfiets. Voor woon-werkverkeer heeft Forza Fietsen uitstekende elektrische fietsen met voorwielmotor in verschillende uitvoeringen. Je kunt ook voor meer trekkracht kiezen met een middenmotor. Heuvels en bruggetjes worden een peulenschil en jij bereikt als eerste de top.

Vraag gratis brochure aan