Winterservicebeurt

Wil je ook met de koudere dagen genieten van het plezier van elektrisch fietsen? Maak dan een afspraak voor een winterservicebeurt voor jouw e-bike. Onze e-bikespecialisten geven jouw e-bike dan een complete onderhoudsbeurt, zodat je ook in de winter veilig de weg op kunt.

Vraag een winterservicebeurt aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Onze e-bikespecialisten zijn de komende weken regelmatig in de buurt om diverse winteronderhoudsbeurten uit te voeren bij klanten. Zij nemen je graag mee op hun route! Bel 0341 – 217 017 voor meer informatie en/of het maken van een afspraak of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat doen we tijdens een winterservicebeurt?

Met een winterservicebeurt loopt onze professionele e-bikespecialist de gehele e-bike na. Hij controleert de bandenspanning, checkt of alle boutjes en moertjes nog goed vast zitten en de remmen, versnellingen en spaakspanning stellen we voor je af. Ook de verlichting wordt nagekeken, zodat je ook tijdens de winter zichtbaar blijft. Met een winterservicebeurt voor jouw e-bike zorg je ervoor dat jij en jouw elektrische fiets weer veel veilige kilometers kunnen maken.

Winteronderhoudstips

6 handige tips voor het onderhouden van jouw elektrische fiets.

1. Maak de fiets regelmatig schoon

Niet de minst belangrijke en voor de meesten onder ons ook niet de meest leuke tip. Jawel, handen uit de mouwen: “maak de fiets regelmatig schoon (en droog)”, hierdoor zorg je ervoor dat er geen schade aan onderdelen kan ontstaan. Smeer indien mogelijk de ketting en andere bewegende delen, behandel alle verchroomde onderdelen met een vochtwerend middel. Dit alles is ten behoeve van de levensduur van de e-bike. Let op! Zorg er voor dat je niet met een vettig middel de velgen en de eventuele schijfremmen reinigt. Dit kan gevaarlijk zijn. Volg goed de handleiding voor de overige tips.

2. Controleer met regelmaat de bandenspanning

Controleer regelmatig de bandenspanning (tussen 4 en 5 bar). Vooral met weersveranderingen is het noodzakelijk de bandenspanning goed in de gaten te houden. Waarom moet je dat eigenlijk doen, vraag je je wellicht af? Zachte banden zorgen voor extra weerstand, minder kilometers en ze slijten sneller. Dat wil je toch niet?

3. Gebruik de elektrische fiets bewust

Regelmatig gebruik van jouw elektrische fiets houdt de accu in goede conditie, waardoor hij jarenlang meegaat. Gebruik je de e-bike niet, bewaar de accu in de wintertijd dan gewoon in huis, iedere accu is gevoelig voor temperaturen. Laad de accu niet op tijdens temperaturen onder 0, doe dit binnen bij kamertemperatuur.

4. Voorkom een leegstaande accu

Is de accu leeg, laad deze dan direct bij. Een diepteontlading kan grote schade tot gevolg hebben en maakt de accu onbruikbaar.

5. Veiligheid boven alles

Wanneer het buiten vroeger donker wordt, is het heel belangrijk dat je te allen tijde goed zichtbaar bent op de weg voor je medeweggebruikers. Controleer de verlichting zorgvuldig en vervang zo nodig het lampje en/of de batterij(en). Ook als je verlichting hebt die aangesloten is op de bijgeleverde fietsaccu. Heb je wel eens nagedacht over extra opvallende kleding zoals een fluoriserend veiligheidshesje? Met fluoriderende kleding ben je nog beter zichtbaar.

6. Check regelmatig bouten en moeren

Als je de elektrische fiets met regelmaat gebruikt is de fiets onderhevig aan slijtage omdat deze op bijna iedere ondergrond komt. Check regelmatig of alle bouten, moeren en schroeven stevig vastzitten. En controleer de remblokken op slijtage; bij elektrische fietsen slijten deze sneller dan bij gewone fietsen vanwege de hogere gemiddelde snelheid.

Vraag gratis brochure aan