Een elektrische fiets leasen bij Forza

Een elektrische fiets leasen bij Forza

Een elektrische fiets in één keer kopen kan een flinke investering zijn. Wil jij graag genieten van een e-bike zonder het gehele bedrag in één keer te hoeven betalen? Bij ons kun je jouw favoriete elektrische fiets privé leasen. Tijdens de lease periode betaal je maandelijks een vast bedrag per maand en kun je tussentijds boetevrij aflossen, leasen is mogelijk vanaf €17,08 per maand. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan verder.

 

 

 

 

Een elektrische fiets leasen: hoe werkt dit?

Voordat je een elektrische fiets gaat leasen, moet je een aantal stappen doorlopen. Hieronder staat het stappenplan beschreven, zodat jij eenvoudig een leaseaanvraag kunt doen.

Stap 1. Zoek een Forza e-bike uit. Weet je nog niet welke elektrische fiets het best bij je past? Bekijk dan eens onze blog over e-bikes. Je kunt ook onze gratis brochure aanvragen. Heb je een keuze kunnen maken? Dan volgt stap 2!

Stap 2. Doe de kredietwaardigheidstoetsing. Een kredietwaardigheidstoetsing controleert of de lease afgesloten kan worden. Wanneer de check is goedgekeurd, kun je contact opnemen om het leasebedrag aan te vragen. Kun je niet wachten? Dan is stap 3 wellicht een optie voor jou.

Stap 3. Vraag een proefrit aan. Door middel van een proefrit kun je erachter komen welke elektrische fiets het best bij jou past. Je kunt naar een E-bike Testcenter bij jou in de buurt komen of maak een afspraak voor een proefrit aan huis.

Voordelen van leasen

Een elektrische fiets leasen heeft veel voordelen. Als eerste moet je weten dat een elektrische fiets leasen een goed alternatief is voor een auto. Je staat niet meer in de file, hebt geen parkeerkosten of problemen meer, het is beter voor het klimaat en je blijft in beweging! Daarnaast betaal je een vast bedrag per maand: je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten meer! Ook kan het erg fijn zijn dat je het bedrag verspreid kan betalen in plaats van in één keer. Een elektrische fiets leasen heeft dus een hoop voordelen.

Lease mogelijkheden

Je kunt kiezen voor private lease of zakelijk leasen. Als jouw werkgever geen mogelijkheid biedt voor zakelijk leasen, kun je voor private leasing kiezen. Hierbij lease je de fiets als particulier. Bij private lease heb je twee opties: operational lease of financial lease.

Operational lease:
Bij operational lease ben je geen eigenaar van de e-bike. Je betaalt voor het gebruik van de fiets, inclusief verzekering en onderhoud.

Financial lease:
Bij een financial lease betaal je de fiets in termijnen af. Je koopt de fiets en betaalt deze af bij de leasemaatschappij. Bij deze leasevorm ben je echter wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van je e-bike.

Toch zakelijk leasen?

Tegenwoordig laten steeds meer werknemers de auto staan en pakken ze de fiets om naar hun werk te reizen. Met een elektrische fiets is het gebruik van de fiets als vervoermiddel voor woon- werkverkeer erg aantrekkelijker geworden. De harde wind vormt geen obstakel meer, maar ook tegenwind of drukte in het verkeer hoeft niet meer over nagedacht worden.
Biedt je werkgever de mogelijkheid tot het zakelijk leasen van een e-bike? Dan betaal je vaak een eigen bijdrage in de vorm van bijtelling. Deze wordt opgeteld bij jouw salaris en is meestal niet meer dan een paar euro per maand. Hierbij bepaalt de werkgever/verantwoordelijke of het leasebedrag gedeeltelijk of volledig betaald wordt. In het laatste geval hoef je ook geen belasting te betalen. In dit artikel lees je meer over zakelijk leasen.

De kosten bij het leasen van een elektrische fiets

Een elektrische fiets leasen zorgt in de meeste gevallen voor een vast bedrag per maand dat betaald moet worden. Het bedrag is vaak inclusief kosten voor onderhoud, reparaties, vervanging(en), verzekeringen en leveringskosten. Als het leasecontract is afgelopen lever je de fiets weer in. Je kunt ervoor kiezen om opnieuw een contract af te sluiten en een nieuwe elektrische fiets uit te zoeken.
Wanneer je hebt gekozen voor financial lease, dan is de fiets uiteraard van jou. Het leasen van een e-bike is meestal goedkoper dan het aanschaffen van een fiets. In principe betaal je nu enkel voor het opladen van de accu.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze elektrische fietsen of wil je meer informatie over het leasen van een elektrische fiets? Neem contact op, wij helpen je graag verder.

Wil je direct een leaseaanvraag doen? Dat kan ook! Klik hier voor een leaseaanvraag.

Vraag gratis brochure aan