Beste e-bike van 2022

Ben je benieuwd naar de beste e-bike van 2022? Wij leggen je graag uit welke elektrische fiets het beste bij jou past. Dit ligt uiteraard ook aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Lees verder en kom erachter welke elektrische fiets perfect is voor jou.

Waarom kies je in 2022 voor een e-bike?

Het idee van een elektrische fiets klinkt goed, maar waarom schaf je er een aan? En is het daadwerkelijk een investering? Wij leggen het je haarfijn uit. Een e-bike biedt inderdaad een hoop voordelen. Naast dat je ongetwijfeld een stuk sneller bent dan met een ‘gewone’ fiets, fietst het een stuk fijner en raak je minder snel vermoeid. Daarnaast is het een goede vervanging van de auto en zal je deze dus ook minder gebruiken. Dit maakt de e-bike ook beter voor het milieu.

Waarom kies je in 2022 voor een e-bike?

De motor van een e-bike

Wist je dat de motor van je elektrische fiets op drie verschillende posities gemonteerd kan zijn? Daarnaast maakt de positie van de motor ook uit voor je fietsstijl. Ben je bijvoorbeeld een stadsfietser? Of fiets je vaak graag door heuvelachtige gebieden? Dit zijn allemaal zaken die je mee moet nemen bij de beslissing voor de beste e-bike van 2022. We kunnen ons voorstellen dat je geen e-bike expert bent. Daarom zullen we je toelichten welke fiets hoort bij welk rijgedrag.

Voorwielmotor

Elektrische fietsen met de motor geplaatst bij het voorwiel zijn veruit het populairst. Dit type motor wordt dan ook voornamelijk gebruikt als stadsfietsen. Een voorwielmotor is de voordeligste e-bike. En maak je geen zorgen, de motor is netjes weggewerkt. Wil je meer weten over elektrische fietsen met voorwielmotor? Lees hier verder.

Middenmotor

De e-bike met middenmotor ervaart een trekkracht tot wel 80 Nm. Dit betekent dat je gemakkelijk rijdt door heuvelachtig gebied en maakt de fiets erg geschikt voor fietsers die graag lange tochten maken door gebieden die wat meer energie vergen. Op deze manier wordt fietsen een leuke bezigheid in plaats van een vermoeiende tocht!

Achterwielmotor

Ben je op zoek naar de meest krachtige e-bike? Dan is het goed om een e-bike met achterwielmotor te overwegen. Een e-bike met een achterwielmotor beschikt over een sterke, stuwende motor die een prettige rijervaring geeft. Het geluid van de motor zal u als zachter ervaren, omdat de motor achter u bevindt en u dus wegrijdt van het geluid.

Bekijk de beste e-bikes van 2022

Vieri Nero Middenmotor

Vieri Nero Middenmotor

 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd
Ventura Nero Voorwielmotor

Ventura Nero Voorwielmotor

 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd
Essenze Voorwielmotor

Essenze Voorwielmotor

 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd
Viela Nero Voorwielmotor

Viela Nero Voorwielmotor

 • Meest gekozen
  Gratis thuisbezorgd

Waarom heeft Forza de beste e-bike van 2022?

Forza Fietsen zorgt voor de meest krachtige motoren. We gebruiken zeer duurzame Samsung accu’s met een hoge capaciteit. Daarnaast hebben al onze fietsen anti-lekbanden en automatische verlichting waarmee de e-bikes zijn uitgerust. Een e-bike van Forza is dus zeer veilig uitgerust in 2022. En dat is nog niet alles! Voor dat je je e-bike ontvangt, heeft de fiets maar liefst drie kwaliteitscontroles ondergaan die ervoor zorgen dat de e-bike niks mankeert. Is er toch wat mis met je elektrische fiets? Dan komen wij graag langs om te kijken wat het probleem is en deze op te lossen.

Meer weten?

Heb je de beste e-bike van 2022 gevonden? Geweldig! Wanneer onze specialisten deze bij je komen afleveren, wordt de e-bike volledig ingesteld op jouw maten. Je bent direct klaar om je e-bike te gebruiken! Wil je een van onze elektrische fietsen eerst uitproberen? Kom gerust langs in één van onze E-bike Testcenters en maak een proefritje. Je kunt ook thuis een gratis proefrit maken, in je eigen omgeving.

Vraag de gratis e-bike brochure aan!

Vraag de gratis e-bike brochure aan!

Vul het formulier in om de gratis brochure te ontvangen! Liever telefonisch aanvragen?
Bel 0341 – 217 017

 • 60 pagina’s vol inspiratie
 • Ruim 38.000 keer aangevraagd
Vraag gratis brochure aan