28 augustus 2017

Is een elektrische fiets iets voor mij? Lees hier de voordelen

Je bent al een tijdje aan het oriënteren op een nieuwe fiets, echter ben je er nog niet helemaal uit of een elektrische fiets iets voor jou is. Je wist waarschijnlijk al dat een e-bike sneller is dan een normale fiets, maar dit is slechts één van de vele voordelen van elektrische fietsen. Lees hieronder meer over hoe een elektrische fiets profijt oplevert!

Is een elektrische fiets iets voor mij? Lees hier de voordelen

Delen op social media

Een elektrische fiets is comfortabel en vergroot je mobiliteit

In Nederland hebben we wel eens last van wisselvallig weer. De weersberichten zijn positief voor het weekend en op zaterdagochtend besluit je vroeg te vertrekken voor een mooi ritje op je fiets. In de namiddag begint het opeens hevig te waaien, maar omdat je op een elektrische fiets zit merk je hier bijna niks van en je zet je fietstocht comfortabel voort. Een elektrische fiets is ook erg waardevol als je slecht ter been bent.

Een e-bike past ook bij jou

Hip, sportief of stoer? Er is voor ieder wat wils. Forza Fietsen heeft zowel ‘normale’ dames- en herenfietsen met trapondersteuning, als elektrische driewielers in haar assortiment. Elektrische driewielers zijn perfect voor mensen die extra stabiliteit en evenwicht wensen. Neem je veel bagage mee? Kies dan voor de echte transportfiets, met bijvoorbeeld een leuke rieten mand voorop.

Elektrische fietsen zijn goed voor het milieu en jouw portemonnee

Wanneer je dagelijks lange afstanden aflegt is een elektrische fiets de perfecte oplossing. Doordat de e-bike steeds populairder wordt, neemt het aantal oplaadpunten ook toe. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je onderweg stil komt te staan. Kom je toch zonder stroom te zitten? Geen probleem, je kunt nog wel gewoon doorfietsen.. al zal je wel ietsje minder snel zijn.

Een elektrische fiets is ook een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. De aanschaf van een nieuwe elektrische fiets kan relatief kostbaar zijn, maar dat verdien je zo terug door op deze manier te besparen op je transportkosten. Dus naast je eigen gezondheid draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Het is tevens mogelijk om bij je werkgever een belastingvrije vergoeding of renteloze lening aan te vragen. Daarnaast is een e-bike makkelijker te parkeren, zeker handig wanneer je in de grote stad woont. Een andere mooie bijkomstigheid is dat je over een elektrische fiets geen motorrijtuig-of bromfiets belasting hoeft te betalen.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk ons assortiment en/of maak een afspraak om onze fietsen vrijblijvend thuis uit te proberen!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan