12 januari 2021

De beste e-bike van 2021 bij Forza

Wil je weten wat de beste e-bike van 2021 is? Wij helpen je graag om erachter te komen welke elektrische fiets het beste bij jou past. Al onze e-bikes zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden meermaals getest voor uitlevering. Maar er is maar één elektrische fiets het best voor jou! Wil je erachter komen wat de beste e-bike van 2021 is gebaseerd op verschillende relevante factoren? Lees snel verder!

De beste e-bike van 2021 bij Forza

Delen op social media

De beste e-bike van 2021 voor jou

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk rijplezier ervaart met je elektrische fiets is het belangrijk om wat stappen door te nemen die bepalen welke fiets het meest geschikt is voor jou. Hierbij is het van belang om niet alleen te kijken naar het design van de fiets maar ook naar belangrijke factoren zoals de motor, accu en het type fiets. We zullen alle factoren doornemen en hier uitleg bij geven.

Welke motor heeft de beste e-bike van 2021?

De motor van je e-bike is waarschijnlijk wel een van de belangrijkste onderdelen van je fiets. De motor bepaalt voor het grootste deel het comfort van het fietsen met je elektrische fiets en daarmee ook wat de beste e-bike voor jou is. Ook zorgt de motor voor de kracht tijdens het fietsen.

Maar wist je ook dat we fietsen hebben met drie verschillende motoren? De positie van de motor is ook erg belangrijk. De plek waar de motor zich bevindt, heeft namelijk invloed op het geluid wat de motor maakt. Daarnaast zorgt de aandrijving van de motor voor verschillende rijervaringen. Het is dus van belang dat je een fiets met de motor op de juiste positie neemt gericht op jouw doeleinde aangezien elke motorpositie zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Achterwielmotor

Wil je de maximale kracht van een elektrische fiets ervaren? Dan is een fiets met achterwielmotor ideaal! Deze elektrische fietsen geven een extra zetje in de rug omdat je als het ware wordt voortgeduwd door de motor. Daarnaast is het geluid van de motor erg zacht omdat de motor zich achter u bevindt. Je rijdt dus weg van het geluid.

Ook is een e-bike met achterwielmotor fijn als je in een zware versnelling zit, de motor schiet je direct te hulp. Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een krachtige motor?

Voorwielmotor

Wanneer je op zoek bent naar een wat meer eenvoudige elektrische fiets, is de fiets met voorwielmotor geschikt. Met een voorwielmotor kun je in elke versnelling wegrijden. Zodra je wegrijdt begint hij te werken. Ook deze motor schiet je direct te hulp in elke versnelling. Bij het fietsen met een voorwielmotor wordt je als het ware vooruit getrokken. Daarnaast is de aandrijving netjes weggewerkt in het voorwiel. Echter is het geluid van deze motor wel harder en is het voorwiel wat zwaarder door de positie van de motor. Maar omdat de accu bij de e-bike onder de bagagedrager geplaatst is, brengt dit de e-bike weer prettig in evenwicht.

De elektrische fiets met voorwielmotor is dus zeer geschikt als je een echte stadsfietser bent. Het is een simpele en robuuste e-bike. Ook is deze elektrische fiets goedkoper dan de andere fietsen. Ben je geïnteresseerd in de e-bike met voorwielmotor? Bekijk hier dan welk design het best bij je past en vindt zo de beste e-bike van 2021 voor jou!

De beste e-bike van 2021 voor de boodschappen

Als echte stadsfietser ben je misschien ook geïnteresseerd in de e-bike transportfietsen. Onze e-bike transportfietsen zijn erg stevig. Ideaal dus voor de drukte van de stad waar uw elektrische fiets tegen een stootje moet kunnen. De e-bike heeft een mooie drager bovenop het voorwiel waardoor u uw boodschappen, tas(sen) en andere spullen erg makkelijk vervoert. Doe je vaak boodschappen met de fiets? Dan is de Viela Transporto de beste e-bike voor u! Wil je meer weten over transportfietsen?

Middenmotor

Wil je een fiets die heel prettig en natuurlijk aanvoelt? Dan is een e-bike met middenmotor wellicht een goede keus. De meeste mensen ervaren een e-bike met middenmotor als erg comfortabel omdat een normale fiets ook door trapaandrijving beweegt. De aandrijving pakt direct op. Daarnaast heeft deze elektrische fiets een fijn evenwicht door het lage zwaartepunt. Fiets je vaak in heuvelachtige gebieden? Kijk dan eens naar de Stelvio of de goedkopere Vito MAX. Wie weet is dit voor jou de beste e-bike van 2021!

Accu & actieradius

De actieradius van een fiets is ook belangrijk. Deze geeft namelijk aan hoeveel je kunt fietsen met de accu totdat deze weer opgeladen moet worden. Twee factoren zijn bepalend voor de actieradius van je e-bike: de capaciteit van de accu en de hoeveelheid energie (Wh) die de fietsaccu levert.  Daarnaast zijn alle elektrische fietsen van Forza allemaal uitgerust met een accu onder de bagagedrager.  Deze accu is simpel en snel uitneembaar. Wanneer u de accu liever niet in het zicht heeft, kunt u gebruik maken van onze fietstassen.

Bij het maken van de keus voor de benodigde accu en actieradius is het belangrijk om te kijken naar hoeveel je fietst. Het fietsgedrag helpt ook bij het bepalen van het gewenste aantal Watturen. Hoe langer en hoe meer u fietst, hoe meer Wh en hoe hoger je actieradius dient te zijn. Naast de mate waarin uw accu is opgeladen wordt de afstand die u met uw elektrische fiets kunt fietsen mede beïnvloed door verschillende factoren. Wil je hier meer over weten? Lees verder.

We hebben verschillende accutypes:

  • 8,8 Ah: tot ongeveer 30 kilometer¹
  • 10,4 Ah: tot ongeveer 50 kilometer¹
  • 11,6 Ah: tot ongeveer 70 kilometer¹
  • 14,5 Ah: tot ongeveer 110 kilometer¹
  • 17,5 Ah: tot ongeveer 150 kilometer¹

Schakelsystemen

Mensen staan vaak maar weinig stil bij de keuze van het type schakelmateriaal terwijl dit toch een belangrijke factor is. Dit component heeft namelijk een grote invloed op wat je kan verwachten van de fiets.

Automatisch schakelsysteem Enviolo

Bij de Enviolo (Nuvinci) versnellingsnaaf bepaal je zelf in welke versnelling je fietst. Het schakelen gaat erg eenvoudig omdat de naaf tandloos  is. Dit betekent: traploos schakelen. Ook is het wegfietsen makkelijker vanuit stilstand. Daarnaast is deze versnelling makkelijk te bedienen met het handvat.

Nexus Series Shimano

Deze versnellingsnaaf is verkrijgbaar met 3, 7 of 8 versnellingen. De tweede versnelling wordt ook wel de direct drive versnelling genoemd. Dit is de meest gebruikte versnelling. Bij 3 versnellingen is de eerste om makkelijk weg te fietsen. De derde versnelling wordt vooral gebruikt met wind mee of als je een heuvel af gaat. Kortom: de eerste versnelling is het lichtst en de laatste het zwaarst.

Versnellingsnaaf 7 en 8

De Nexus 7 naaf is de meest voorkomende versnelling. In vergelijking met de Nexus 3 heeft de Nexus 7 een breder bereik.  Bij de Nexus 7 heb je meer versnellingen waardoor je het ideale traptempo makkelijker aan kunt houden. De Nexus  8 heeft een nog breder bereik. Met deze versnelling kan je elk terrein aan. Het binnenwerk is daarbij ook van betere kwaliteit.

Ga je voor de beste e-bike van 2021?

Bij de oriëntatie van een elektrische fiets is het belangrijk om helder te krijgen welke punten het belangrijkst zijn en het zwaarst wegen. Als je al deze punten op een rijtje hebt gezet, kan er vastgesteld worden wat de beste e-bike is voor jou. Onze e-bike specialisten staan uiteraard  klaar om je te adviseren bij de juiste fietskeuze. Uiteindelijk is het vaak een kwestie van smaak en gevoel.

Je kiest uiteindelijk zelf wat de beste e-bike van 2021 is! Wil je alvast een proefrit maken op een van de e-bikes? Maak een vrijblijvende afspraak. Onze specialisten komen voor de deur en geven een uitgebreide demonstratie van de elektrische fiets.

Heb je vragen over jouw e-bike? Neem contact op. We helpen je graag verder!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan