Motor

Alles over de motor van de elektrische fiets

De motor van jouw elektrische fiets is een van de belangrijkste onderdelen. Wat doet de motor precies en hoe werkt de motor? We leggen het je allemaal uit.

De motor van een elektrische fiets

Het comfort van elektrisch fietsen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de motor van de fiets. Denk aan de kracht die de motor levert, het geluid dat hij maakt en de plek waar de motor is geplaatst. Zo zijn er elektrische fietsen met achterwielmotor, voorwielmotor en middenmotor. De positie van de aandrijving zorgt voor verschillende rijervaringen en ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

  • Voorwielmotor; o.a. veel gebruikt als stadsfiets.
  • Middenmotor; o.a. veel gebruikt voor fietsen in heuvelachtig gebied.

Middenmotor of voorwielmotor

Elke motorpositie heeft zo zijn voor- en nadelen. De middenmotor – met de motor bij de trapas – is krachtig, de aandrijving pakt direct op en je geniet van een laag gecentreerd zwaartepunt. Bij fietsen met voorwielmotor, waarbij je als het ware vooruit wordt getrokken, is de aandrijving netjes in het voorwiel weggewerkt. Voorwielaangedreven fietsen zijn over het algemeen wat goedkoper. Bij jouw oriëntatie is het belangrijk om helder te krijgen welke punten voor jou het meest belangrijk zijn en het zwaarst wegen om tot de juiste keuze te komen. Onze medewerkers staan uiteraard voor je klaar om je te begeleiden bij jouw fietskeuze. Uiteindelijk is het vaak een kwestie van smaak en gevoel.

Laat je inspireren door onze collectie!

Maak een proefrit

Weet je nog niet welke aandrijving bij jou past? Kom dan gerust langs in een E-bike Testcenter bij jou in de buurt of vraag een proefrit aan huis aan. Je kunt verschillende typen motoren testen en erachter komen welke motor jij het fijnst vindt. Jouw e-bikeadviseur helpt je hier graag bij.

Vraag gratis brochure aan