06 januari 2023

5 Redenen waarom de e-bike het voordeligste vervoermiddel van 2023 is

In 2022 heb je geleerd hoe gevoelig de gas- en benzineprijzen zijn. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om te kijken waar je geld kunt besparen. Eerder kozen mensen als alternatief het openbaar vervoer, maar tegenwoordig loopt dit ook hoog in de kosten. Een oplossing is er zeker: de e-bike maakt het woon-werkverkeer een stuk betaalbaarder. Maar waarom zou je een Forza e-bike overwegen?

5 Redenen waarom de e-bike het voordeligste vervoermiddel van 2023 is

Delen op social media

1. Brandstofprijzen

De afgelopen tijd heb je vast ook gemerkt dat de brandstofprijzen behoorlijk variabel zijn. Dit merk je vooral wanneer je iedere dag autorijdt. De korte ritjes naar bijvoorbeeld de supermarkt zijn hierdoor duurder dan je denkt. Een Forza e-bike zou hierin een besparende oplossing zijn.

Een voorbeeld: wanneer je vijf keer in de week vijftien kilometer naar je werk rijdt met de auto, zou je per jaar al € 669,97 besparen. Zo verdien je in ongeveer vier jaar je e-bike terug. Bron

2. Geen CO2-uitstoot

Met je e-bike naar het werk i.p.v. met de auto? Lekker bezig! Wanneer je jouw auto inruilt voor een Forza e-bike stoot je tijdens het fietsen geen CO2 of fijnstof uit. Zo help je mee aan een beter klimaat. Het gebruiken van een e-bike is niet geheel CO2 vrij, wanneer je elektriciteit opwekt voor het opladen van je accu, komt er CO2 vrij. Geen zorgen dit is maar een kleine hoeveelheid in tegenstelling tot een auto. Bron

3. Parkeren

Een parkeerplek vinden, parkeerkosten betalen, het is allemaal verleden tijd met een Forza e-bike. Een e-bike is niet alleen een stuk kleiner dan een auto, maar het parkeren van je elektrische fiets is een stuk gemakkelijker dan dat van je auto.

4. Verbetering van je conditie

De auto inruilen voor een Forza e-bike heeft niet alleen financiële gevolgen, maar het heeft ook een positief effect op je conditie! Verder geeft het je ook een extra zetje om toch je e-bike te pakken op een minder mooie dag.

5. Fietsplan

Een e-bike aanschaffen via je werkgever? Dat kan! Zo is het mogelijk een elektrische fiets met belastingvoordeel aan te schaffen, dit valt onder de werkkostenregeling. Meer daarover lees je hier. Via deze manier kun je voordeliger een Forza e-bike bemachtigen. Verder is er ook de mogelijkheid om een Forza e-bike te leasen.

 

De voordeligste Forza e-bike voor je

Het overstappen van een auto naar een Forza e-bike is dus voordeliger, maar hoe vind je de beste elektrische fiets voor jou? Bij aankoop van je Forza e-bike let op de volgende punten:

  • Kies de motor die bij je past. Wil je zo veel mogelijk ondersteuning of fiets je kleine afstanden? Kies een voorwielmotor. Kies een middenmoter voor langere afstanden of een natuurlijke fietsbeleving.
  • Er is veel keuze in accu’s, maar welke past bij je? De actieradius van de accu geeft aan hoeveel kilometer je kunt fietsen op een volle accu. Wanneer je een elektrische fiets gaat aanschaffen, is het dus van belang dat je nagaat hoeveel kilometer je op een volle accu wilt fietsen.
  • Meer weten over onze elektrische fietsen? Kom langs in een E-bike Testcenter voor persoonlijk advies: onze e-bike adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

 

 

 

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan