Voorwielmotor of middenmotor

Voorwielmotor of middenmotor?

Het aanschaffen van een elektrische fiets brengt veel keuzes met zich mee. Voor welk model fiets ga je en welke motor heeft jouw voorkeur? Voordat je deze keuzes maakt, wil je je natuurlijk eerst goed inlezen. Wij geven je graag een beter inzicht in de voor- en nadelen en de verschillen tussen een fiets met voorwielmotor of eentje met een middenmotor.

Zoals je misschien al weet zorgen beiden motoren voor een aangename fietservaring dankzij de ondersteuning. Doordat je minder zwaar hoeft te trappen, zul je sneller en niet uitgeput op jouw bestemming aankomen. Lees snel verder wanneer je meer wilt weten over de verschillen en de mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het vinden van de geschikte elektrische fiets.

Waarom kiezen voor een fiets met voorwielmotor?

Een fiets met voorwielmotor is een veel gekozen variant. De motor zit in het voorwiel verwerkt en geeft je het gevoel alsof je vooruit wordt getrokken. In tegenstelling tot de middenmotor is een fiets met voorwielmotor vooral geschikt voor de kortere afstanden en de vlakke landschappen. Een groot voordeel van een e-bike met voorwielmotor is dat de prijs vaak een stuk voordeliger uitvalt. Een voorbeeld van een fiets met voorwielmotor is onze Torino Nero. De fietsen met voorwielmotor zijn erg eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Maar in tegenstelling tot de fietsen met middenmotor zijn ze iets minder krachtig, minder stabiel en iets zwaarder met sturen. Dit heeft te maken met het zwaartepunt: de motor zit namelijk in het voorwiel.

Waarom kiezen voor een fiets met middenmotor?

Een middenmotor is bij een elektrische fiets erg populair. De krachtige motor is geschikt voor lange afstanden en heuvelachtige landschappen. Doordat de motor in het midden is geplaatst zal jouw fietservaring comfortabeler aanvoelen en is de gewichtsverdeling optimaal. Het grootste verschil ten opzichte van de voorwielmotor is dat je natuurlijker fietst met meer kracht. Wel liggen de prijzen voor een fiets met middenmotor vaak een stukje hoger. Een populaire fiets met middenmotor binnen ons assortiment is de Bologna met middenmotor.

Maak een gratis proefrit!

Ben je er na deze informatie nog niet helemaal uit of een voorwielmotor of middenmotor het beste bij jou past? Ervaar het dan zelf met een vrijblijvende proefrit. Wij komen graag bij je langs met de e-bike die jij wilt proberen en geven je gratis persoonlijk advies. Zo rijd jij binnenkort op de e-bike die echt bij je past. Je kunt natuurlijk ook langskomen in een E-bike Testcenter bij jou in de buurt. Onze e-bikeadviseurs staan voor je klaar.

Vraag gratis brochure aan