Elektrische fiets met voorwielmotor

Elektrische fiets met voorwielmotor

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets, moet je met veel verschillende dingen rekening houden. Een daarvan is het type motor. Bij Forza Fietsen hebben we elektrische fietsen met een middenmotor, maar ook met een voorwielmotor. Over het laatste type motor gaan we het wat uitgebreider hebben in dit artikel, zodat je precies weet wat een voorwielmotor is.  

Misschien heb je ooit gehoord dat een voorwielmotor beter is dan een middenmotor, of juist andersom. Dit is niet waar. De vraag is welk type motor het best past bij jou en jouw fietsvoorkeuren.

Met een voorwielmotor heb je altijd wind mee

Een voorwielmotor is het populairste type motor. Dat komt voornamelijk omdat de prijs lager ligt dan een middenmotor, maar ook omdat een e-bike met voorwielmotor veel onderhoudsvriendelijker is. Hierdoor is de voorwielmotor voor veel verschillende fietsers aantrekkelijk. De voorwielmotor zit, zoals de naam al doet vermoeden, is het voorwiel. Hierdoor voelt het als het ware alsof je tijdens het fietsen vooruit getrokken wordt. Doordat de motor is het voorwiel zit, kan het zijn dat het voelt alsof sturen wat zwaarder is. De e-bike is wel in balans doordat bij de meeste elektrische fietsen de accu geplaatst in onder de bagagedrager.

E-bike met voorwielmotor zeer geschikt als stadsfiets

Met een trekkracht tot wel 40 Nm rijd je moeiteloos fijne fietstochten of kom je fris aan op je werk. Een e-bike met voorwielmotor is daarom zeer geschikt als stadsfiets. Wanneer je voornamelijk kleine afstanden op vlak terrein fietst, heb je aan een elektrische fiets met voorwielmotor meer dan genoeg.

Fiets je liever over wat ruiger terrein? Dan is een elektrische fiets met middenmotor wellicht geschikt voor jou. Bekijk onze e-bikes met middenmotor.

Elektrische fietsen met voorwielmotoren

Forza Fietsen heeft verschillende elektrische fietsen met voorwielmotoren in het assortiment. Zo hebben we de stoere transportfiets Viela Nero, een sportieve Toscane Verde of voor de toerfietser: de Ventura Speciale. Deze elektrische fietsen zijn allemaal uitgerust met een voorwielmotor waardoor je fijne kilometers maakt. On gehele assortiment elektrische fietsen met voorwielmotor vind je hier of vraag de gratis brochure aan.

Maak een proefrit

Weet je nog niet zeker of een elektrische fiets met voorwielmotor bij je past? Maak dan een gratis proefrit. Door een proefrit te maken kom je erachter welke e-bike het best bij jou past. Je kunt langskomen in één van onze vier E-bike Testcenters of maak een afspraak voor een proefrit aan huis. Een e-bikeadviseur komt dan naar je toe met een bus vol e-bikes, zodat jij in je eigen omgeving de elektrische fietsen van Forza Fietsen kunt uitproberen. Wil je op je gemak bekijken welke elektrische fietsen wij in de collectie hebben? Vraag dan de gratis brochure aan en blader vanaf de bank door het assortiment.

Vraag gratis brochure aan