Elektrische fiets met middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor

Welke type motor het best is, hangt af van jouw voorkeuren. Forza Fietsen heeft elektrische fietsen met voorwielmotoren en middenmotoren. Over die laatste gaan we het in dit artikel wat uitgebreider hebben. Wat is een elektrische fiets met middenmotor precies? Wat is de fietsbeleving en waarom zou je voor dit type motor kiezen?

Je hoort vaak dat een elektrische fiets met middenmotor beter is dan een voorwielmotor. Dit is niet waar. Een middenmotor kan wel beter passen bij jou dan een elektrische fiets met voorwielmotor. Hoe dat komt, leggen we je uit.

Een middenmotor geeft een natuurlijk fietsgevoel

Een middenmotor geeft vaak een natuurlijk fietsgevoel. Dit komt omdat een elektrische fiets met middenmotor gebruik maakt van een trapkrachtsensor. Deze sensor meet hoeveel kracht jij op de pedalen van je e-bike zet en hierdoor krijg je een ondersteuning die daarbij past. Daarnaast zit de motor, zoals de naam al doet vermoeden, verwerkt in het midden van de elektrische fiets; de trapas. Het gewicht van de motor zit daardoor onderin de fiets, waardoor de e-bike mooi uitgebalanceerd is. Ook dit zorgt ervoor dat je een natuurlijk fietsgevoel ervaart: een elektrische fiets met middenmotor lijkt qua gevoel erg op je oude, vertrouwde stalen ros. Vind je dit erg fijn en wil je vooral een stuk sneller op je bestemming aankomen? Dan zit je met een middenmotor goed.

Ben je juist op zoek naar een elektrische fiets omdat je niet meer zoveel kracht in je benen hebt? Kijk dan eens bij onze voorwielmotoren.

Hoge trekkracht bij een middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor heeft doorgaans een hogere trekkracht. Zo heeft een middenmotor een trekkracht tot wel 80 Nm (Newtonmeter). Hierdoor fiets je een stuk gemakkelijk heuvelopwaarts. Dit kan vooral van pas komen wanneer je vaak fietst door wat ruiger of heuvelachtig terrein. Gebruik je jouw elektrische fiets vooral voor korte ritjes woon-werkverkeer en dergelijke? Dan volstaat een motor met een lagere trekkracht ook, zoals een voorwielmotor.

Elektrische fietsen met middenmotor

In ons assortiment zitten veel elektrische fietsen met een middenmotor. Zo hebben we de stoere transportfiets Viela Nero, de sportieve Alfeo Verde en de Bologna: perfect voor iedereen die graag lange fietstochten maakt met de elektrische fiets. Weet je nog niet zeker welke elektrische fiets bij jou past? Vraag dan de gratis brochure aan; zo kun je gemakkelijk vanaf de bank al onze e-bikes bekijken.

Maak een proefrit

Je weet pas welk type motor het best bij past, wanneer je een proefrit hebt gemaakt. Door een proefrit te maken kom je er onder andere achter of jij liever op een e-bike met voorwielmotor of middenmotor fietst. Voor een proefrit kun je gemakkelijk terecht in één van onze E-bike Testcenters. Wil je liever een proefrit maken in je eigen omgeving? Ook dat is mogelijk. Maak eenvoudig een afspraak voor een vrijblijvende proefrit aan huis. Een e-bikeadviseur komt dan naar je toe met een bus vol elektrische fietsen zodat jij kunt testen welk type motor jouw voorkeur heeft. Je krijgt ook alle informatie die je nodig hebt, zodat je een goede keuze kunt maken.

Vraag gratis brochure aan