Levensduur fietsaccu

De levensduur van de fietsaccu

Een fietsaccu is een onmisbaar onderdeel van een elektrische fiets. Het wordt ook wel de drijfkracht van de fiets genoemd, want zonder accu zal de elektrische fiets geen ondersteuning bieden. Het is daarom belangrijk om jouw accu goed te onderhouden, zodat de levensduur van de fietsaccu zo lang mogelijk is. Het vervangen van een fiets accu is namelijk niet goedkoop. Wij geven je daarom graag een aantal tips hoe jouw fietsaccu zo lang mogelijk meegaat en waar je allemaal rekening mee kunt houden. Wanneer je meer informatie wilt ontvangen of je een passend advies wilt krijgen over het type accu, kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze e-bikeadviseurs helpen je graag verder.

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Over het algemeen heeft een fietsaccu vaak een kortere levensduur dan de fiets zelf. De meeste accu’s blijven vaak tussen de 5 en 6 jaar goed, terwijl de fiets zelf vaak wel tientallen jaren kan meegaan. Wanneer je de accu goed behandelt, kun je dit nog iets verlengen. Door bijvoorbeeld de accu goed te bewaren zal hij langer mee gaan. Hierdoor heb je meer profijt van jouw elektrische fiets. Laad de accu bijvoorbeeld minimaal voor 50% op voordat je hem opbergt.  Vermijd extreme temperaturen (zowel koud als warm, lees hier onze winteronderhoudstips) en verwijder de accu van de fiets wanneer hij lange tijd buiten staat. En bewaar de accu het liefst op een droge plek op kamertemperatuur.

Ook door het juist opladen van de accu kan de levensduur worden verlengd. Laad en ontlaad de accu regelmatig, doe dit ongeveer één keer per maand. Laad de accu op in een droge ruimte en verwijder de oplader tijdig wanneer de accu vol is. Verder is er tijdens het fietsen ook de mogelijkheid om een aantal stappen uit te voeren waardoor jouw accu langer mee gaat. Zorg bijvoorbeeld voor de juiste bandenspanning en rijd niet weg met de trapondersteuning aan. Dit kost namelijk enorm veel energie. Daarnaast is het belangrijk de accu niet helemaal leeg te fietsen en op tijd te schakelen zodat de levensduur van de accu nog langer wordt.

In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over de fietsaccu.

Meer weten over de levensduur accu?

Wil je meer weten over de levensduur van een accu of is er iets mis met je accu? Ons ervaren team helpt je graag. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden en tips te bespreken of kom eens langs in een van onze E-bike Testcenters. Ook wanneer er een ander onderdeel aan jouw elektrische fiets vervangen of gerepareerd dient te worden, komt ons service team natuurlijk gratis bij je langs om jouw e-bike weer te laten fietsen als nooit tevoren.

Vraag gratis brochure aan