09 juni 2023

De leukste fietsvakanties

Nu de dagen weer langer worden en het zonnetje begint te schijnen, beginnen we met z'n allen ook meer na te denken over de vakantie. Waar gaat de reis dit jaar heen? Wij zochten voor jullie de leukste fietsvakanties uit

De leukste fietsvakanties

Delen op social media

Waarom op vakantie met de elektrische fiets?

De laatste jaren betalen we steeds meer geld aan benzine en sinds dit jaar is ook nog eens de vliegbelasting gestegen. Op vakantie gaan is daardoor een dure grap geworden. Tegenwoordig hebben de meeste mensen wel een fiets en vaak nog elektrisch ook. Hoe leuk is het om eens de uitdaging aan te gaan en met de elektrische fiets op vakantie te gaan. Het kost enige voorbereiding, maar je bent dan wel verzekerd van een relatief goedkope vakantie en je bepaalt zelf wat je doet. Eigenlijk zijn fietsvakanties dus de perfecte vakanties voor iedereen.

De leukste plekken voor fietsvakanties

In ons eigen land zijn genoeg plekken om op vakantie te gaan met de fiets. Denk bijvoorbeeld aan één van de Waddeneilanden of bezoek ze allemaal tijdens je vakantie. Texel is perfect om meerdere dagen te zijn, maar de kleinere eilanden zoals Vlieland en Schiermonnikoog zijn ideaal om een dagje naar toe te gaan, ook omdat deze eilanden geheel autovrij zijn.

Een andere leuke route voor een fietsvakantie in Nederland is de Elfstedentocht per fiets! Zo leer je de provincie goed kennen. Ook vanaf daar is het makkelijk om met de boot naar Schiermonnikoog te gaan.

Een ander idee voor een fietsvakantie in Nederland is om met de elektrische fiets alle 12 provincies van ons land te verkennen. In deze blog bespreken we van elke provincie de mooiste fietsroute.

Wil je wat langer op de vakantie met de elektrische fiets? Ga dan wat verder weg en blijf niet in Nederland. In Duitsland vind je prachtige routes, bijvoorbeeld een reis langs de Moezel of de Donau. Mocht je meer houden van een drukke stad, pak dan de elektrische fiets en fiets via België naar Parijs! Vanaf Parijs kun je ook heel gemakkelijk de Flixbus weer terug nemen naar Nederland. Vaak mogen de elektrische fietsen gratis mee achterop de bus. Als je liever met een groep op fietsvakantie wil, dan is dit ook geen probleem. De ANWB heeft namelijk een groot aanbod aan groepsfietsvakanties en die vinden plaats in verschillende landen als Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Oostenrijk.

Goed voorbereid op pad

Als je dan de perfecte locatie voor jouw fietsvakantie hebt gevonden, dan beginnen de rest van de voorbereidingen. Zorg ten eerste dat je jouw elektrische fiets goed kent. Weet hoelang de accu meegaat en pas daarop ook de route aan. Want je moet natuurlijk wel tijdig jouw fiets kunnen opladen. Je neemt vaak veel mee op fietsvakanties. Daarom zul je fietstassen hard nodig hebben op je fiets. Vergeet dan ook niet om een reparatiekit en EHBO setje in je fietstas te doen. Die kan je nog wel eens nodig hebben, vooral als je van de verharde wegen afgaat.

Daarnaast is het ook niet verkeerd om je elektrische fiets eens goed te laten nakijken voordat je op fietsvakantie gaat. Ook al denk je dat jouw elektrische fiets niks mankeert, je wilt natuurlijk niet ineens met versleten remmen langs de weg staan. Kom daarom langs in één van de e-bike testcenters van Forza Fietsen voor een servicebeurt aan jouw elektrische fiets. Dan kun jij veilig en met plezier op fietsvakantie!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan