26 mei 2023

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Het pinksterweekend komt er alweer bijna aan en dat betekent ook dat beter weer eindelijk onderweg is. Mooier weer betekent fijn fietsweer. Daarom hebben wij voor jullie de vijf beste e-bikeroutes om te verkennen in het pinksterweekend op een rijtje gezet.

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Delen op social media

 

1. In het Westland zijn er verschillende routes die je kunt fietsen om het platteland daar te ontdekken. Je kunt een route afleggen langs verschillende stalletjes en boerderijwinkels die eten aanbieden. Zo is er een route van 26 kilometer die gaat langs Maasdijk, Hoek van Holland, ’s-Gravenzande en De Lier. Deze route is perfect om te fietsen met je e-bike en ondertussen kun je ook nog genieten van plaatselijke lekkernijen.

 

2.  Ook de Waddeneilanden zijn erg geschikt om lekker rond te fietsen op je e-bike. Zo is er op Texel de lammetjesroute.  Je verkent niet alleen het eiland Texel, maar fietst ook langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland. De lammetjesroute is zo’n 35 kilometer lang; een perfecte afstand om met de elektrische fiets af te leggen.

 

3.  Lekker uitwaaien langs zee is heerlijk om te doen op de e-bike. Verken de Zeeuwse kust eens met je elektrische fiets en zie waar de hoogste duinen van Nederland zijn. Begin je fietstocht in Zoutelande en vanaf hier zie je Walcheren en de Westerschelde al liggen.

 

4. Met prachtig weer is het natuurlijk ook fijn om het wat zuidelijkere deel van ons land op te zoeken. Daar is de temperatuur nog aangenamer. Voor een e-bike is natuurlijk geen uitdaging te groot, dus kunnen er “bergen” beklommen worden. Er is een prachtige route van 43 kilometer die je langs Valkenburg, Margraten en Gulpen brengt. In Valkenburg beklim je natuurlijk met je elektrische fiets gemakkelijk de bekendste fietsheuvel van Nederland; de Cauberg. En na een bezoek aan de militaire begraafplaats in Margraten fiets je door naar Gulpen voor een speciaalbiertje en een stuk vlaai. De perfecte fietsroute voor Pinksteren om optimaal te genieten!

 

5. Drenthe is een uitstekende provincie om rond te fietsen. Begin je e-biketocht bij het grootste hunnebed in Nederland, in Borger, en ontdek vanaf daar meer van de provincie Drenthe! Zo fiets je op het Mammoetpad, waar opgegraven botten van echte mammoeten zijn en zie je verschillende grafheuvels. Deze fietstocht is echt voor de liefhebber van Nederlandse geschiedenis en natuur.

 

Dit zijn 5 e-bikeroutes die perfect zijn om te fietsen tijdens het pinksterweekend, maar natuurlijk kun je deze routes het hele jaar door fietsen met jouw e-bike!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan