21 april 2023

Zo gezond is fietsen op een E-bike

We willen natuurlijk allemaal een gezond leven. Dit doen we door te stoppen met roken, minder suiker te gaan eten en meer te gaan bewegen. En daarvoor is de E-bike natuurlijk ideaal. In deze blog leggen we aan je uit hoe gezond fietsen is op een elektrische fiets.

Zo gezond is fietsen op een E-bike

Delen op social media

Hoe goed is een elektrische fiets voor je gezondheid en conditie?

Wanneer je fiets op een E-bike ben je in beweging en in de buitenlucht. Dit is erg goed voor je gezondheid. Wanneer je fiets in de buitenlucht maak je vitamine D aan; dus fietsen op een elektrische fiets is echt wel gezond voor je. Vooral als je de auto laat staan is een elektrische fiets een stuk gezonder voor je en het is ook nog eens beter voor het milieu. Ook werk je aan je conditie wanneer je een keer de E-bike pakt voor een ritje naar oma of naar werk in plaats van de auto. Vooral wanneer je de ondersteuning niet op een te hoge stand zet zal dit goed zijn om aan je conditie te werken. Voor mensen die weinig buiten komen en last hebben van hun gezondheid is de elektrische fiets een ideale uitkomst. Zonder al te veel moeite te doen komen ze toch aan hun beweging. Vooral voor oudere mensen is de elektrische fiets dan ook goede oplossing om te werken aan hun gezondheid.

Verschil met een gewone fiets

Fietsen op een gewone fiets is gezonder voor je dan op een elektrische fiets zul je vast denken. Dit is zeker waar, maar alleen als je met de normale fiets dezelfde afstanden aflegt als met de elektrische fiets. Op een gewone fiets moet je je natuurlijk veel meer inspannen, dus is het beter voor je conditie. Alleen is uit onderzoek van het RIVM gebleken dat met de elektrische fiets langere afstanden worden gereden en de elektrische fiets wordt vaker gebruikt als vervanging voor de auto. Hieruit blijkt dus dat wanneer je een elektrische fiets hebt, je eigenlijk gezonder bezig bent dat mensen met een gewone fiets.

De beste elektrische fiets

De beste elektrische fiets is voor iedereen een andere fiets. Bij Forza Fietsen bieden we een grote collectie fietsen en zit er voor jou zeker de beste fiets tussen. Ben je op zoek naar een E-bike voor lange afstanden en heuvelachtig gebied, dan is een elektrische fiets met middenmotor de beste fiets voor jou. Een elektrische fiets met voorwielmotor is weer perfect voor woon-werk/school verkeer. Een elektrische fiets met lage instap is perfect wanneer je weer veilig en stabiel de weg op wil. Kom eens langs in een E-bike Testcenter, daar staan onze adviseurs voor je klaar om jou te helpen aan de beste elektrische fiets. Dan kun jij weer gezond fietsen op een E-bike!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan