24 maart 2023

Waarom is de lente hét fietsseizoen?

De bloemen beginnen te bloeien, de dagen worden langer en het zonnetje begint meer te schijnen. Dit zijn allemaal tekenen dat de lente eraan komt. Hét seizoen om de elektrische fiets weer van stal te halen, maar waarom in de lente? Lees het in deze blog.

Waarom is de lente hét fietsseizoen?

Delen op social media

Waarom fietsen in de lente?

De lente wordt vaak omschreven als hét fietsseizoen, maar waarom eigenlijk? De dagen worden langer, het is langer licht, dus je hebt meer tijd om prachtige en langere routes te verkennen. In de lente zijn er dingen te zien die in de rest van het jaar niet te zien zijn. Pak de elektrische fiets en rijdt een rondje door Flevoland. Je zult verstelt staan van al het moois wat je tegenkomt. In de lente staan de tulpenvelden weer prachtig in bloei en de lammetjes worden geboren. Hoe mooi is het dat je dit allemaal van dichtbij mee kunt maken als je met jouw elektrische fiets in de lente een rondje gaat fietsen. Ook is het kwik weer een paar graden gestegen en regent het minder, dus er is geen excuus om de auto te pakken in plaats van de elektrische fiets. Met de elektrische fiets rijdt je een stuk zuiniger, dus het is beter voor je portemonnee. Ook is fietsen op een elektrische fiets goed voor je gezondheid. Doordat je in de buitenlucht in de zon fietst, doe je vitamine D op. Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden en is daarom goed voor je weerstand volgens het KWF.

De lente is ook het ideale seizoen om aan jouw conditie te werken. De temperaturen zijn niet te hoog en niet te laag, dus nu is het moment om de elektrische fiets uit de schuur te pakken en eens een eind te gaan fietsen. Let er wel op dat je niet te fanatiek van start gaat. Ga ook altijd voorbereid op start. Neem een flesje water mee en smeer jezelf goed in met zonnebrand als het zonnetje schijnt. Ookal is het nog niet zo warm, de UV-straling van de zon is al wel weer sterker en dat geeft een grotere kans op verbranding van je huid.

Maak jouw elektrische fiets lente klaar

Je elektrische fiets heeft vast even stil gestaan in de winter en is het niet meer gewend om lange afstanden te maken. Daarom is het verstandig om jouw fiets klaar te maken voor de lente. Hoe doe je dat?

  • Controleer de accu. Door de kou in de winter kan de accu helemaal zijn leeggeraakt en dat kan zorgen voor problemen.
  • Pomp de banden goed op. In de winter laat je lucht uit je banden voor betere grip op de weg. In de lente wil je juist weer wel dat je banden hard zijn.
  • Maak de fiets schoon. Het is belangrijk om je elektrische fiets regelmatig schoon te maken. Niet alleen omdat je er dan beter uit ziet, maar ook omdat stof en vuil je motor kunnen aantasten.
  • Check of je remmen en verlichting nog goed werken. Doe dit om je eigen veiligheid te bevorderen.

Weet je nog niet of jouw elektrische fiets klaar is voor de lente? Ga dan langs bij jouw elektrische fietsenwinkel. Bij Forza Fietsen staan we voor je klaar voor advies en een servicebeurt.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan