07 juli 2023

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

Alles gaat meer geld kosten, maar we willen nog steeds leuke dingen doen met elkaar. De e-bike is een goedkoop alternatief om leuk een dagje weg te gaan. In deze blog geven we je enkele tips.

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

Delen op social media

Waarom op pad met de e-bike?

De elektrische fiets is een goedkoop vervoermiddel en je kunt er lange afstanden mee afleggen. De perfecte vervanging voor de dure auto. Veel dagjes uit kosten een hoop geld, dus waarom zou je dan niet met de e-bike op pad gaan. In Nederland zijn ook veel mooie fietsroutes die je naar leuke plekken brengen. Nederland is natuurlijk een fietsland, dus je kunt ook heel veilig de weg op.

Tips dagje weg e-bike

  1. Marken en Volendam. Deze authentieke dorpjes zijn prachtig om langs te fietsen. Zie je de mooie boten al liggen in de vissershaven van Volendam? En de vuurtoren van Marken is ook altijd mooi om te bekijken. Natuurlijk kun je onderweg ook nog even stoppen voor een kopje koffie in het historische Monnickendam.
  2. Valkenburg biedt het mooie heuvelachtige natuurgebied van Nederland. In Valkenburg is veel te doen en te zien en dat voor een niet al te hoge prijs. Zo kun je fietsen naar de bekende kabelbaan en boven op de berg ook nog even van de rodelbaan. In het gezellige binnenstadje is er op de terrasjes een ruime keuze aan Limburgse vlaaien voor bij de koffie. Nadat je dit lekkere stukje vlaai op hebt, beklim je met jouw e-bike nog even gemakkelijk de bekendste “berg” van Nederland; de Cauberg.
  3. Park de Hoge Veluwe is een mooi park op de Veluwe waar veel te zien is. Je kunt hier gratis een fiets pakken, maar veel leuker en makkelijker is het natuurlijk om met jouw elektrische fiets het park te verkennen. Neem tussen het fietsen door ook even de tijd om alle kunst in het Kröller-Müller museum te bekijken.
  4. In Schoorl kun je heel goed over de duinen heen fietsen. Hoe lekker is het om met de wind in je haren toch goed vooruit te komen met de elektrische fiets. In Schoorl vind je ook de grootste duin van Nederland. Neem eens de moeite om deze te beklimmen. Na de klim kun je lekker een kopje koffie nemen om uit te rusten bij een strandtent.
  5. De regio Twente biedt veel verschillende soorten landschappen. Hoe leuk is het om veel verschillende dingen te zien tijdens jouw dagje weg met de e-bike. Jouw elektrische fiets brengt je naar echte “bergen”, zoals de Paasberg, en naar ware zandduinen in het Lutterzand. Vergeet ook niet om naar National Park de Sallandse Heuvelrug te gaan. Wanneer je een echte kunstliefhebber bent, moet je ook zeker naar het kunststadje Ootmarsum gaan. Daar vind je veel galeries en creatieve winkels. Ook kun je daar terecht voor een bak koffie met een stuk krentenwegge.

Ben je benieuwd naar mooie fietsroutes in Nederland? In deze blog hebben wij van elke provincie in Nederland de mooiste fietsroute uitgelicht.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan