01 juni 2022

12x mooie fietsroutes in Nederland

Ook zo’n zin om de lentebries te voelen terwijl je door de natuur zoeft, maar heb je geen inspiratie voor een mooie route? Forza Fietsen to the rescue! In deze blog laten we je maar liefst twaalf mooie fietsroutes in Nederland zien: in elke provincie één. Benieuwd welke routes we hebben geselecteerd? Lees dan snel verder.

12x mooie fietsroutes in Nederland

Delen op social media

Zuid-Holland
De Bloemenroute is zo’n 28 kilometer en start in Voorhout. Fiets langs kleurrijke bloemenvelden en prachtige duinen. In deze vierde aflevering van Fietsen met Forza zie je wat deze route allemaal te bieden heeft.

Gelderland
In Gelderland zijn tal van mooie routes te fietsen, maar de Aardhuisroute van zo’n 36 kilometer is er echt eentje om uit te proberen. Je stapt in Hoog Soeren op je elektrische fiets en je komt onder andere langs de schaapskooi van Elspeet, kasteel Staverden en een paar prachtige vennen op de Asselse Hei. Stap bij kasteel Staverden even van de fiets en geniet op het terras van een warme drank en gebak.

Flevoland
Houd je van geschiedenis? Dan is deze Crashlocaties-route in Zeewolde wellicht wat voor jou. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vliegtuigen in de Zuiderzee neergestort. Bij het droogleggen van Flevoland zijn deze wrakstukken gevonden. Deze fietsroute van 40 kilometer leidt je langs de crashlocaties.

Overijssel
De volgende route leidt je langs de wateren ten noorden van Nijverdal. In de derde aflevering van de serie Fietsen met Forza laten we je alles zien wat deze route te bieden heeft.

 

Drenthe
Stap op je elektrische fiets en ontdek de prachtige natuur van Drenthe. De Havelterbergroute van zo’n 55 kilometer loopt door twee verschillende landschappen. De route leidt je langs Meppel, de Havelterberg en hunebedden. Kortom: tijdens deze route leer je Drenthe kennen vanaf je e-bike.

Groningen
In Groningen stap je in Wedde op je elektrische fiets voor een route van zo’n 33 kilometer. De Westerwoldse Aa-route brengt je langs een deel van een oude legerweg, de vestingwallen in Oudeschans en streekmuseum De Oude Wolden waar je een bezoek aan kunt brengen.

Friesland
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Friesland. De provincie beschikt ook prachtige natuurgebieden en prachtige fietsroutes. De Zeedijkenroute in Harlingen is zo’n 47 kilometer lang, dus perfect voor een tocht op de e-bike. Op deze route zie je (resten van) zeedijken uit verschillende fasen van de Friese geschiedenis.

Noord-Holland
Een Rondje Amsterdam op de e-bike is niet voor iedereen weggelegd en wellicht ook niet zo rustgevend als een tocht door de natuur. Toch is de fiets de manier om onze hoofdstad te leren kennen. Deze tocht is niet zo lang, maar 17 kilometer, maar er is tijdens de rit genoeg te beleven. Zo kun je naar een van de musea die Amsterdam rijk is of plof je neer op een terrasje.

Zeeland
De Bruggenroute in Kortgene is zo’n 36 kilometer lang. Met je elektrische fiets geniet je van de kilometerslange Prinsendijk, kom je langs de vogeleilanden en passeer je de Zeelandbrug. Zo ervaar je Zeeland op z’n best.

Noord-Brabant
Zoek de Brabantse gezelligheid op met deze e-bikeroute van 51 kilometer. Je start in Best en je fietst langs verschillende bossen en graslandjes, je passeert Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode en het hoevelandschap De Mortelen.

Limburg
Het heuvelachtige landschap van Limburg is een waar fietsparadijs. Een e-bike met een hoge trekkracht is wellicht geen overbodige luxe bij de Swalmroute. Je fietst hier langs rustgevende beekjes, golvende Maasterrassen en burchten: zowel dassenburchten als Kasteel Hillenraad. Een perfecte route om compleet tot rust te komen.

Dat waren twaalf verschillende routes in Nederland, uit twaalf provincies. Naar welke route gaat jouw voorkeur uit?

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan