Beste elektrische fiets van 2022

De beste elektrische fiets van 2022

Het fietsen met een e-bike is ideaal. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat je het liefst rondfietst met de beste elektrische fiets van 2022. Maar met een groot aanbod aan verschillende hoogwaardige e-bikes, is de keus aan jou welke elektrische fiets het best bij je past. Wil je meer weten over onze elektrische fietsen? Lees snel verder.

Wat maakt een e-bike de beste elektrische fiets van 2022

We kunnen met zekerheid zeggen dat de e-bikes van Forza met hoogwaardige onderdelen gemaakt worden. Hierdoor bieden we de kwaliteit aan die jij verwacht. De fietsen zijn uitgerust met betrouwbare en sterke onderdelen van gerenommeerde merken. Daarnaast ondergaan alle Forza e-bikes drie kwaliteitscontroles. Onze e-bikespecialisten zorgen er dus altijd voor dat je kunt bouwen op jouw e-bike.

Maar wat maakt een e-bike de beste elektrische fiets van 2022 voor jou?! Dat hangt helemaal af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Onze e-bikes zijn uitgerust met verschillende onderdelen die ervoor zorgen dat jouw fietswensen verwezenlijkt worden. We zullen alle aspecten van onze e-bikes doornemen, zo weet je precies welke elektrische fiets het best bij je past.

Motor van de e-bike

Jouw fietsgedrag kan erg belangrijk zijn voor de positie van de motor. De motor heeft namelijk grote invloed op het comfort van jouw fietsstijl. Om het fietsen zo comfortabel mogelijk te maken, is het goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van de plek waar de motor zich bevindt. Bij een elektrische fiets kan de motor op drie plekken zitten: in het achterwiel, voorwiel of in het midden.

Voorwielmotor

De e-bike met voorwielmotor is erg populair en wordt het meest gebruikt bij fietsen in de stad. Een voorwielmotor kan fraai worden weggewerkt in het wiel en heeft als groot voordeel dat deze vaak goedkoper is dan een middenmotor of achterwielmotor. Zie hieronder de voor- en nadelen op een rijtje:

 • Voordeligste elektrische fiets(en)
 • Geschikt voor korte- en langere ritten
 • Ondersteuning alsof je vooruit wordt getrokken
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zodra je fietst helpt de voorwielmotor
 • Minder geschikt voor heuvelachtige gebieden
 • Minder sterk dan een middenmotor

Middenmotor

Het fietsen met een middenmotor voelt erg fijn en natuurlijk aan. Deze elektrische fietsen hebben een prettig evenwicht door het lage zwaartepunt en zijn erg geschikt voor het fietsen in heuvelachtige gebieden.

 • Fijne natuurlijke fietservaring
 • Perfect in balans
 • Ideaal voor fietsen door heuvelachtig terrein
 • Tot 80 Nm vermogen
 • Zwaarder in gewicht

Welke accu en actieradius maken de elektrische fiets compleet?

De afstanden die je gaat fietsen met jouw e-bike, zijn ook van belang bij de keuze die je maakt betreft de accu en actieradius van een nieuwe e-bike. Hoe langer en vaker je fietst, hoe hoger de actieradius moet zijn en hoe meer Wh (Watturen) je nodig hebt in de accu.

De actieradius van een e-bike toont aan hoeveel er gefietst kan worden met de accu totdat deze weer opgeladen moet worden. Hierbij zijn twee factoren bepalend: de hoeveelheid energie die de fietsaccu levert en de capaciteit van de accu. Maar naast deze  punten zijn er nog een paar factoren die de afstand van het fietsen met de e-bike beïnvloeden:

 • Het gewicht dat je meedraagt op de elektrische fiets: denk hierbij aan het gewicht van de e-bike zelf, de bagage en bijrijders. Hoe meer gewicht, hoe lager de actieradius zal zijn.
 • Het schakelen met de e-bike: begin altijd met schakelen in de laagste versnelling en schakel trapsgewijs door. Het starten in een zware versnelling heeft een negatieve invloed op de actieradius.
 • De weerstand van de e-bike: hoe meer weerstand de elektrische fiets ervaart (harde wind, heuvelachtige gebieden en een lage bandenspanning), hoe meer dit zal leiden tot een lage actieradius.
 • De staat waarin de accu verkeert: de mate waarin de accu is opgeladen heeft invloed op zowel de accu als de actieradius. Daarnaast wordt de actieradius lager naarmate de accu ouder wordt.

De e-bikes van Forza hebben verschillende accu’s. Je hebt zelf de keuze uit welke accu je neemt bij de e-bike. Zo zoek jij de beste elektrische fiets uit.

Meer informatie over de beste elektrische fiets?

Heb je de ideale fiets gevonden? Plan gelijk een proefrit en demonstratie in!  Wie weet fiets je binnenkort op de beste elektrische fiets van 2022. Weet jij nog niet precies wat de beste elektrische fiets voor jou is? Vraag dan de gratis brochure aan. Zo kun je op je gemak alle elektrische fietsen bekijken.

Wil je meer informatie over een van de e-bikes of heb je vragen? Stel ze gerust. We beantwoorden je vragen graag.

Vraag gratis brochure aan