Wat kost een e-bike

Wat kost een e-bike?

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een elektrische fiets? Dan kunnen we ons voorstellen dat je graag wilt weten wat een e-bike kost. Wij leggen je uit waar de kosten op gebaseerd zijn en geven je hier meer informatie over.

De kosten van een e-bike

Het is belangrijk om te weten dat alle e-bikes andere prijzen hebben. De prijs van je e-bike hangt namelijk af van verschillende factoren en daarom kunnen de kosten erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan de motor op je elektrische fiets, het design en het soort model. Maar het weegt ook mee hoe lang je fietst met de e-bike. Twijfel je nog over de e-bike en alle specificaties? Vraag ons dan gerust om advies.

De voordeligste e-bike van Forza is al verkrijgbaar vanaf € 890,-. Maar afhankelijk van alle specificaties kan het duurste model oplopen tot € 2000,- of meer. Wil je meer weten over de exacte prijzen van alle e-bikes? Vraag een gratis brochure aan.

Waar betaal je precies voor?

Naast het model en design zijn er nog een aantal andere factoren die de kosten van je e-bike bepalen. De accu van je e-bike moet vervangen worden na een paar jaar. Deze kosten liggen vaak tussen de € 300,- en € 750,- euro. Daarnaast is het van belang dat je rekening houdt met bepaalde kostenposten waaronder je energierekening. Deze kan iets stijgen wanneer je de elektrische fiets regelmatig oplaadt. Daarnaast is het ook altijd goed om rekening te houden met onderhoudskosten, kosten voor eventuele extra’s, accessoires of kosten bij schade.

Waarom kies je voor een e-bike?

Wanneer je een e-bike aanschaft zal dit je in eerste instantie geld besparen wanneer je normaal gesproken met de scooter, auto of het openbaar vervoer reisde. Het scheelt namelijk aan benzinekosten of kosten voor het openbaar vervoer. Daarnaast draagt een fiets ook bij aan extra lichaamsbeweging waardoor je geen abonnement voor de sportschool meer nodig hebt. Wist je ook dat een elektrische fiets aftrekbaar is? Hierdoor zal je ook veel kosten besparen.

E-bike leasen

Een elektrische fiets is een flinke investering. Wil je graag genieten van een e-bike zonder de hoge prijs in één keer te hoeven betalen? Dat kan ook. Je betaalt een vast bedrag per maand, je weet dus altijd precies waar je aan toe bent en staat niet voor onverwachte kosten. Ook kan het erg fijn zijn dat je het bedrag verspreid kunt betalen in plaats van in één keer.  Daarnaast is zakelijk leasen ook mogelijk. Een elektrische fiets leasen heeft dus veel voordelen. Meer informatie over het leasen van een e-bike? Lees hier verder.

Weten wat jouw e-bike kost?

Wil je meer informatie over de kosten van een e-bike? Wij helpen je graag verder. Neem contact op, onze specialisten zullen je alles vertellen wat je wilt weten.

Vraag gratis brochure aan