Hoe kun je een e-bike het best onderhouden?

Hoe kun je een e-bike het beste onderhouden?

Hoe kun je een e-bike het beste onderhouden? Wanneer je een e-bike hebt, wil je graag dat deze jarenlang meegaat. Daarom is het goed onderhouden van de fiets erg belangrijk. Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de motor of de accu zal de fiets stukken langer mee gaan en kun je langer genieten van je elektrische fiets.

Aan een elektrische fiets hangt vaak een wat hoger prijskaartje waardoor je er zuinig mee om wilt gaan. Daarnaast bestaat de e-bike uit veel gevoelige onderdelen, die goed onderhouden dienen te worden. Ben je benieuwd wat jij kunt doen om zo lang mogelijk van je e-bike te genieten? Lees dan snel verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor passend advies. Onze specialisten staan voor je klaar.

Zelf je e-bike onderhouden: een paar tips

Over het algemeen heeft een e-bike niet heel veel meer onderhoud nodig dan een normale fiets. Maar er zijn wel een aantal belangrijke dingen die je kunt doen waardoor de elektrische fiets nog langer meegaat en waardoor er minder onderhoud door een specialist nodig zal zijn. Wij zetten de tips voor je op een rijtje.

  • Pomp regelmatig de banden op

In de meeste gevallen wordt de fietspomp pas gepakt als de banden aan de zachte kant zijn, maar het is verstandiger dit regelmatig te doen. Zo zullen de banden minder snel slijten en zal de fiets minder weerstand ervaren. Dit is ook weer beter voor de accu van de e-bike. Daarnaast dragen opgepompte banden bij aan een betere wegligging en een comfortabele rit.

  • Controleer je fiets uitvoerig

Om er voor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan is het verstandig de fiets af en toe te controleren. Check bijvoorbeeld of alle boutjes en schroeven nog vast zitten, inspecteer de remblokjes op slijtage en controleer de batterijen van de verlichting. Hierdoor ben je er op tijd bij wanneer er wellicht iets aan vervanging toe is.

  • Schoonmaken

Een schone e-bike is niet alleen een lust voor het oog, het draagt ook bij aan de levensduur van de elektrische fiets. Smeer daarnaast ook de ketting met speciale olie in en behandel de onderdelen met roestwerend middel.

Onderhoud accu e-bike

Over het algemeen is een accu van een fiets onderhoudsvrij. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de accu zo lang mogelijk mee te laten gaan. Gebruik de elektrische fiets bijvoorbeeld regelmatig. Als jouw elektrische fiets lange tijd stilstaat, zal de accu sneller achteruit gaan. Het opladen en ontladen van de accu houdt de accu in conditie. Verder is het belangrijk dat je de accu niet op een te koude plek oplaadt. Laad hem bij voorkeur in huis of in een garage op waar de temperatuur niet onder het vriespunt kan komen. Ook is het belangrijk dat je de accu meteen oplaad wanneer deze leeg is. Een te diepe ontlading kan de accu beschadigen.

E-bike onderhoud in de winter

Ook in de winter zul je jouw elektrische fiets vast uit de schuur halen voor een ritje. Tijdens deze koude periode is het wel verstandig om extra te letten op je elektrische fiets. Zorg ook goed voor jouw e-bike in de winter. Lees hier meer over het onderhoud van jouw e-bike in de winter.

Forza Fietsen staat voor je klaar

Mocht je hulp nodig hebben bij het onderhouden van jouw e-bike, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bij Forza vinden we het belangrijk goede service te leveren. Wij rekenen daarom geen voorrijkosten als we bij je langskomen. Je kunt ook altijd even contact met ons opnemen wanneer je een specifieke vraag hebt over het onderhoud van de e-bike. Onze specialisten geven je graag gepast advies.

Vraag gratis brochure aan