Fiets kilometervergoeding

Een fiets van de zaak, hoe zit het met de kilometervergoeding?

Wanneer je gebruik maakt van een fiets van de zaak, heb je recht op een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer. Sinds 1 januari 2020 zijn er een aantal dingen veranderd wat betreft de regeling voor een fiets van de zaak. Ondernemers en werknemers kunnen namelijk veel eenvoudiger een e-bike of fiets van de zaak gebruiken.

Een fiets van de zaak

Sommige bedrijven geven hun werknemers de optie om met een fiets van de zaak naar het werk te komen. Deze fiets of e-bike kan daarnaast ook onbeperkt worden ingezet voor privégebruik. Een fiets van de zaak draagt daarbij ook nog eens bij aan uw conditie en gezondheid en aan de vermindering van schadelijke uitstoot in het milieu.

Recht op kilometervergoeding?

Jazeker! Wanneer je van je woning naar jouw werkplek fiets, heb je recht op een kilometervergoeding van € 0,20 per kilometer. Dit bedrag is vrijgesteld van belastingen en bijdragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je verklaren dat je de afstand volledig met de fiets aflegt. Mocht je in de herfst en winter de kou, regen en wind niet willen trotseren, dan kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. De vergoeding gaat dan gewoon door tijdens deze periode. De kosten die je maakt voor het gebruik van het openbaar vervoer kun je betalen met de kilometervergoeding.

Inmiddels is er een nieuw fietsplan opgesteld. Lees hier meer over het Fietsplan wat in 2022 is opgesteld en anno 2023 nog geldig is.

Een fiets van de zaak via Forza Fietsen?

Forza Fietsen is onder meer aangesloten bij Nationaal Fietsplan (NFP), Nationale Fietsprojecten en Bedrijfsfietsen Nederland. Deze projecten zijn opgezet om het gebruik van een fiets van de zaak te promoten en stimuleren. Forza Fietsen beschikt over een ruim aanbod aan elektrische fietsen. Wanneer je deze wilt gaan gebruiken als fiets van de zaak, dan kun je deze met belastingvoordeel via jouw werkgever aanschaffen.

Wil je een fiets van de zaak aanschaffen? Leer hier alvast meer of neem contact met ons op voor meer informatie. Vind jouw nieuwe elektrische fiets van de zaak in onze brochure of kom eens langs in één van onze E-bike Testcenters.

Vraag gratis brochure aan