17 april 2022

3 tips voor een fantastische fietszomer

Het stijgende kwik zorgt ervoor dat we massaal naar buiten gaan. We vertelden je laatst al over de mooiste fietsroutes van Nederland, vandaag vertellen we je hoe je het meest uit je zomer haalt met je elektrische fiets. Of je nou in Nederland blijft of met je elektrische fiets naar het buitenland gaat: met de informatie uit deze blogpost heb jij gegarandeerd een fantastische fietszomer.

3 tips voor een fantastische fietszomer

Delen op social media

1. Fietsendrager

Verruil je deze zomer je huis voor de camping of een andere vakantieplek en ben je van plan te gaan fietsen? Dan is een fietsendrager geen overbodige luxe. Met een fietsendrager neem je je elektrische fiets makkelijk mee en geniet je van een heerlijke vakantie. Bij Forza Fietsen hebben we verschillende fietsendragers. Ze zijn allemaal makkelijk in gebruik en maar 12 kilogram. Ga naar één van onze E-bike Testcenters en laat je adviseren.

2. Zorg goed voor jezelf

Een zomerse fietstocht is natuurlijk heerlijk, maar zorg wel goed voor jezelf. Vooral bij warm weer moet je goed opletten. Houd je hoofd koel door genoeg te drinken en een petje of helm te dragen. Schijnt de zon fel? Smeer je dan minstens één keer in de twee uur in. Zo voorkom je dat je na je tocht eindigt als een tomaat. Als laatste tip willen we graag meegeven om voldoende te eten. Tijdens een fietstocht verbrand je voldoende calorieën, maar om niet om te vallen is het belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. En dat brengt ons bij de laatste tip…

3. Zet een fietsmand op je elektrische fiets

Een fietstocht is niet compleet zonder een fijne picknick tussendoor om even op te laden. Hoe je al die lekkernijen meeneemt? In een stijlvolle mand! Een fietsmand is ideaal voor dit soort uitjes, omdat je ‘m makkelijk van je fiets kunt halen. Heb je meer ruimte nodig om spullen mee te nemen? Denk dan eens aan fietstassen. Vergeet niet om verkoelende drankjes op te slaan in een koeltasje: zo houd je je hoofd koel tijdens je fietstocht!

Forza Fietsen wenst je enorm veel fietsplezier.

Hoe maak jij van aankomende zomer een fantastische fietszomer?

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan