Alles over elektrische fietsen

Alles wat je wil weten over elektrische fietsen

Hoe werkt de motor van een elektrische fiets?

Het comfort van elektrisch fietsen wordt voor een groot deel bepaald door de motor van de fiets. Denk aan de kracht die de motor levert, het geluid dat de motor maakt en de plek waar de motor is geplaatst. Zo zijn er elektrische fietsen met  een middenmotor of voorwielmotor. De positie van de aandrijving zorgt voor verschillende rijervaringen en worden daardoor gebruikt voor verschillende doeleinden.

Lees hier meer over de motor van een elektrische fiets

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel je kunt fietsen met een accu totdat je deze weer op moet laden. Vooral de capaciteit van de accu – de hoeveelheid energie (Wh) die de fietsaccu levert – is bepalend voor de actieradius van de elektrische fiets. Naast de mate waarin je accu is opgeladen, wordt de afstand die je met de elektrische fiets kunt fietsen mede beïnvloed door verschillende factoren;

Lees hier meer over de actieradius van een elektrische fiets

Alles over de accu van een elektrische fiets

Alle elektrische fietsen van Forza zijn uitgerust met een accu onder de bagagedrager of is de accu geïntegreerd is het frame. Hierdoor is de balans bij de elektrische fietsen met voorwielmotor optimaal. De accu schuif je met gemak uit de elektrische fiets en met een fietstas is de accu mooi uit het zicht. Maar hoe zit dat met het gebruik, onderhoud, het opladen en bijvoorbeeld de levensduur van de accu?

Lees hier alles over de accu van een elektrische fiets

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel je kunt fietsen met een accu totdat je deze weer op moet laden. De capaciteit van de accu en de hoeveelheid energie (Wh) die de fietsaccu levert is bepalend voor de actieradius van de elektrische fiets. Naast de mate waarin de accu is opgeladen wordt de afstand die je met de elektrische fiets kunt fietsen ook beïnvloed door andere factoren:

Lees hier meer over de actieradius van een elektrische fiets

Neem contact op

Heb je een specifieke vraag over elektrisch fietsen? Wellicht vind je jouw antwoord bij onze veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen naar 0341 – 217 017 of mail.

Vraag gratis brochure aan