Welke e-bike komt het beste uit de test?

Welke e-bike komt het beste uit de test?

Ben je op zoek naar de beste geteste e-bike? Forza Fietsen heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de prijs ‘prijs/kwaliteit verhouding’ van elektrischefietsen.com. Forza Fietsen is ook benoemd tot winnaar in de categorie ‘overall score’ van elektrischefietsen.com. Ook onze Forza Vieri is als beste getest en de Forza Florence werd beoordeeld met een 8,8 in de categorie ‘elektrische schoolfiets’. Ontdek alles over onze beste e-bikes en maak een gratis proefrit bij ons E-bike Testcenter of bij je thuis!

Best geteste e-bike

De keuze uit e-bikes is enorm, zo groot zelfs dat je wellicht door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom worden er regelmatig fietstesten uitgevoerd zoals de AD Fietstest, ANWB E-bike test en de Consumentenbond E-bike test die je kunnen helpen bij je keuze. Kies je voor Forza Fietsen, dan kies je voor een elektrische fiets van hoge kwaliteit. Dit wordt ook bevestigd door de panelleden van diverse fietstesten, zo werden onder andere de Forza Ventura en de Forza Vieri als beste getest.

Kenmerken Forza Ventura
 • Zeer krachtige en muisstille voorwielmotor;
 • Optimale ergonomische zithouding
 • Lichtgewicht frame in de kleur zwart met wit/grijze accenten;
 • 3,5 of 9 trapondersteuningen voor optimaal rijplezier;
 • Duidelijke lcd-scherm binnen handbereik voor veilige bediening.
Kenmerken Forza Vieri
 • Krachtige en muisstille voorwielmotor;
 • Tijdloze en stijlvolle elektrische transportfiets;
 • Ergonomisch gevormde handgrepen en optimale zithouding;
 • 9 trapondersteuningen voor optimaal rijplezier;
 • LCD-scherm waarop afstanden, snelheid en actieradius worden weergegeven.

Dit is de beste geteste e-bike voor scholieren

Ook onder scholieren wint de elektrische fiets aan populariteit. Grote afstanden worden eenvoudig overbrugd en tegenwind vormt niet langer een vervelende hinder tijdens het fietsen. Met een e-bike is jouw zoon of dochter in een mum van tijd op school en weer thuis. Het model Florence is met een 8,8 uitstekend beoordeeld in de AD schoolfiets test van 2020. Deze schoolfiets is in twee kleuren leverbaar: Bordo en Verde.

Kenmerken Forza Florence
 • Muisstille voorwielmotor met rotatiesensor;
 • Optimale ergonomische zithouding en een aangenaam lage instap;
 • Lichtgewicht frame in twee exclusieve kleuren;
 • 9 trapondersteuningen voor optimaal rijplezier;
 • LCD-scherm met eenvoudige bediening op het stuur.

Welke e-bike past bij mij?

Er zijn allerlei soorten e-bikes. Verschillende modellen waaronder transportfietsen, fatbikes, drie- en vierwielers en mamafietsen. Naast de verschillende modellen, is het ook handig om ook rekening te houden met het type motor dat in de elektrische fiets is geplaatst. De motor kan verwerkt zijn in het voorwiel, onder de trapas of in het achterwiel. De plaatsing van de motor is bepalend voor het rijcomfort en dient diverse doeleinden. Zo fietst een voorwielmotor zeer comfortabel, wordt een middenmotor vaak gebruikt voor toerfietsers en heb je met een achterwielmotor het gevoel alsof je altijd de wind in de rug hebt. Kortom: er zijn diverse factoren die meewegen in je keuze voor een elektrische fiets. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

E-bike uitproberen

Ongeacht de uitslag van een test, weet je pas of een e-bike bij je past wanneer je een proefritje hebt gemaakt. Wil je één van bovengenoemde e-bikes of een andere elektrische fiets uitproberen? Kom dan langs in een van de E-bike Testcenters. Hier kun je vrijblijvend iedere e-bike testen en weet je direct welke fiets het beste bij je past. Wist je dat wij ook bij je aan huis komen? Vraag onze brochure aan, kies welke e-bikes je wilt uitproberen en onze e-bikespecialist komt bij je langs. Zo kun je in jouw eigen vertrouwde omgeving de elektrische fiets testen.

Vraag gratis brochure aan