Kosten e-bike

Alles over de kosten van een e-bike

Overweeg je om een e-bike aan te schaffen, maar wil je eerst alle kosten op een rij zetten zodat je weet wat je te wachten staat? Wij snappen maar al te goed dat je niet op onverwachte kosten zit te wachten. Wij helpen je daarom graag met het inzichtelijk brengen van deze kosten zodat je voorbereid op zoek kunt gaan naar de perfecte elektrische fiets. Bij Forza Fietsen onderscheiden wij ons erin dat wij voor jou de beste kwaliteit tegen een lage prijs aanbieden. Wil je meer weten over onze prijzen? Download dan onze brochure.
Vraag een gratis brochure aan

De prijs van een elektrische fiets

De prijs van een elektrische fiets kan erg variëren, zo is het goedkoopste model al verkrijgbaar vanaf € 890,-, terwijl het duurste model kan oplopen tot de € 2.000. Wat de kosten voor de e-bike zullen zijn die je wilt aanschaffen, is van een aantal factoren afhankelijk. Wat voor soort motor wil je bijvoorbeeld op jouw e-bike, hoeveel uur wil je er mee kunnen fietsen en naar wat voor model e-bike ben je op zoek? Zat je meer te denken aan een mamafiets, stadsfiets of transportfiets? Bij Forza Fietsen vind je het allemaal. Een e-bikeadviseur kan je helpen al jouw vragen te beantwoorden, zodat jij zeker weet dat je een e-bike uitzoekt die perfect aansluit bij jouw wensen en budget. We hebben zo nu en dan ook aanbiedingen, zodat jij een elektrische fiets voor een nog scherpere prijs kunt aanschaffen. Met de Forza Selections vind je een elektrische fiets die helemaal bij jouw budget aansluit.

Overige kosten van een e-bike

Wanneer je een e-bike aanschaft, zal je dit in eerste instantie geld besparen wanneer je normaal gesproken met de scooter, auto of het openbaar vervoer reisde. Het scheelt namelijk een hoop benzinekosten of kosten voor bijvoorbeeld de trein als je vaker de elektrische fiets pakt. Daarnaast draagt een e-bike ook bij aan extra lichaamsbeweging waardoor je geen sportschoolabonnement meer nodig hebt. Verder is een elektrische fiets ook aftrekbaar waardoor je ook weer geld zult besparen.

Eventuele extra kosten van de e-bike

Naast dat je geld bespaart, zijn er ook nog een aantal andere kosten waar je rekening mee dient te houden. De accu waar de e-bike over beschikt zal na ongeveer 5 jaar aan vervanging toe zijn. De kosten voor een nieuwe accu liggen vaak tussen de € 300,- en € 750,- euro. Daarnaast is het zo dat jouw energierekening iets omhoog kan gaan wanneer je de accu van je elektrische fiets regelmatig oplaadt. Het is ook altijd goed om rekening te houden met bijvoorbeeld onderhoudskosten, kosten voor eventuele extra’s of accessoires of kosten bij schade. Dit zijn variabele kosten en die zijn van te voren moeilijk te bepalen. Dat komt voornamelijk omdat het onder andere te maken heeft met de intensiteit van het gebruik. Bij meer gebruik kunnen, bijvoorbeeld, de banden sneller slijten waardoor de kosten sneller zullen oplopen.

Interesse in het aanschaffen van een e-bike?

Wil je meer weten over het aanschaffen van een e-bike of wil je een vrijblijvend advies ontvangen van onze deskundige e-bikeadviseurs? Neem gerust contact met ons op via 0341 – 217 017 of vraag meer informatie aan via het contactformulier op onze website.

Vraag gratis brochure aan