E-bike voor woon- werkverkeer

Een e-bike voor woon- werkverkeer

Steeds meer Nederlanders kiezen een e-bike als vervoersmiddel voor woon- werkverkeer. Zeker in de stad en bij afstanden minder dan 25 kilometer blijkt het een ideaal vervoersmiddel te zijn. Door op de elektrische fiets naar het werk te gaan kom je vaker buiten, blijf je in beweging en draag je je steentje bij aan het milieu. Bovendien sta je met een e-bike nooit meer in de file. Maar welke e-bike is dan het meest geschikt?

Wanneer je een e-bike wilt gebruiken voor woon- werkverkeer is de motorpositie en actieradius het belangrijkste om naar te kijken. De motor van de elektrische fiets kan op twee posities geplaatst worden, namelijk in het voorwiel en onder de trapas. Een fiets met middenmotor is het meest gunstige wanneer je de elektrische fiets voor woon- werkverkeer gaat gebruiken. Een elektrische fiets met middenmotor levert namelijk veel vermogen en gaat gepaard met een hoge actieradius. Handig als je lange afstanden af wilt leggen.

5 voordelen om de e-bike te gebruiken voor woon- werkverkeer

Fietsen naar het werk brengt tevens een aantal voordelen met zich mee, zowel voor de gezondheid als voor je portemonnee. De elektrische fiets is ideaal voor woon- werkverkeer, dit is waarom:

  1. Vermijd files en volle treinen
   Met een e-bike ben je binnen een mum van tijd op het werk en weer thuis. Voorkom stress en irritaties van volle treinen en lange files, stap op de fiets en je fietst volledig ontspannen naar het werk.
  2. Dagelijkse beweging
   Door op de fiets naar het werk te gaan blijf je in beweging. Heb je een zittend beroep? Dan is de e-bike voor woon- werkverkeer een goede oplossing om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging te komen.
  3. Verminder stress
   Fietsen door een natuurrijke omgeving heeft een positieve invloed op het menselijk brein. Het is een prima middel tegen stress, wanneer je fietst maakt uw lichaam namelijk endorfine, het hormoon dat voor een geluksgevoel zorgt, aan.
  4. Een e-bike is ideaal voor lange afstanden
   Een e-bike is het perfecte vervoersmiddel voor lange afstanden. Je kunt eenvoudig flinke afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. De e-bikes van Forza Fietsen hebben een flinke actieradius, je kunt dus gemakkelijk naar je werk en weer terug.
  5. Bespaar kosten
   Dagelijks de auto pakken brengt zekere kosten met zich mee. Deze kun je besparen door op de fiets naar het werk te gaan. Wellicht is een zogenaamd Fietsplan iets voor jou, zodat je op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe elektrische fiets kunt aanschaffen.

Fiets van de zaak?

Forza Fietsen is aangesloten bij Nationaal Fiets Plan, Nationale Fiets Projecten en Bedrijfsfietsen Nederland. Dat betekent dat je een elektrische fiets van Forza aan kunt schaffen met belastingvoordeel via je werkgever. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Fietsplan? Informeer dan naar de mogelijkheden bij jouw werkgever. Vervolgens komen wij graag bij je langs zodat je een e-bike van Forza Fietsen zelf kunt ervaren. Vind je nieuwe bedrijfsfiets in onze brochure of bezoek één van onze E-bike Testcenters.

 

Maak een proefrit

Voordat je een nieuwe auto koopt, maak je eerst een proefrit om er zeker van te zijn dat de auto aan jouw wensen voldoet. Bij het kopen van een elektrische fiets is dit niet anders. Daarom kun je iedere fiets uit ons aanbod vrijblijvend uitproberen. Dit kan zowel in een van onze E-bike Testcenters als bij jou thuis. Kom bij ons langs of plan een gratis proefrit in.

Vraag gratis brochure aan