12 augustus 2022

Forza Fietsen opent nieuwe winkel in Eindhoven

EINDHOVEN – Op 16 augustus is Eindhoven een fietsenzaak rijker. Forza Fietsen, een van oorsprong Nunspeets bedrijf, opent de deuren aan de Gabriël Metsulaan 112. “We zijn blij dat we in Eindhoven openen”, aldus één van de eigenaren, Hans de Kievid. “Regio Eindhoven kan nu naast onze service aan huis ook rekenen op Forza vanuit een fysieke winkel waar je altijd welkom bent voor verse koffie, inspiratie, service en de nieuwste collectie e-bikes.”

Forza Fietsen opent nieuwe winkel in Eindhoven

Delen op social media

In 2014 startten de drie broers Klaas-Jan, Peter en Hans de Kievid hun bedrijf in Nunspeet op de Noord-Veluwe. “Met het idee dat een kwalitatief goed product gecombineerd met bovengemiddelde service, succesvol zou zijn,” aldus Hans de Kievid. “En dat is gelukt. We zijn explosief gegroeid en hebben inmiddels nu met Forza Eindhoven vijf filialen. Vanaf het begin hebben we op een consumentenbeurs in Eindhoven gestaan en hier een warme band opgebouwd met een grote klantenkring. Dat is de reden dat we graag in Eindhoven een vestiging wilden. We kunnen hier onze Forza-fans dichterbij service verlenen en kunnen vanuit Eindhoven de markt in Zuid-Nederland bedienen.”

Ver gaan in service past in Forza’s lange-termijn-denken

Het succes van Forza Fietsen is volgens De Kievid gebaseerd op aandacht en ruimte voor de klant. “Gecombineerd met een fantastisch product. De bedoeling is dat een volgende e-bike ook bij ons gekocht wordt,” vervolgt De Kievid. “Wat service betreft, daarin gaan we heel ver. We rijden voor een boutje naar Maastricht bij wijze van spreken. Dat gaat ver, maar past in ons lange-termijn-denken. Doordat Forza Fietsen de productieketen geheel in eigen beheer heeft, kan de topkwaliteit voor een zeer scherpe prijs geleverd worden. De productie, de assemblage, de verkoop, de levering en de service verzorgen we zelf en daarmee is de cirkel rond. Er zijn geen tussenlagen, dat scheelt in de prijs. De klant heeft er bovendien profijt van dat we ondanks de scherpe prijs toch A-kwaliteit kunnen leveren met onderdelen van merken als Shimano, AXA en Schwalbe.”

Testcenters, servicecenters en servicebussen

In zeven jaar tijd is Forza Fietsen gegroeid naar 65 medewerkers in vijf filialen. “We noemen het eigenlijk testcenters omdat klanten hier vrijblijvend hun e-bike kunnen testen,” licht de Kievid toe. “Het zijn testcenters met daarin servicecenters. Hiernaast hebben we ook servicebussen, we rekenen geen voorrijkosten en hebben altijd onderdelen bij ons. Naast de servicebussen is er ook de mogelijkheid voor een proefrit aan huis, zodat klanten die er behoefte aan hebben in hun eigen omgeving de door hun geselecteerde e-bikes kunnen uit proberen.”

Met ingang van volgende week kan dat ook in Eindhoven, die op 16 augustus opengaat in de Gabriël Metsulaan 112. “De locatie, met showroom en werkplaats is prachtig gelegen, aan de rand van het centrum van Eindhoven. Naast voldoende gratis parkeergelegenheid, zijn er ook mooie fietsroutes, waar de e-bikes uitstekend getest kunnen worden door middel van een proefrit,” laat De Kievid weten. “We bieden scherpe openingsacties, waaronder de tweede e-bike voor de helft. Bovendien is er een hapje en een drankje en de eerste 250 bezoekers ontvangen een goodiebag. Tussen 10:00 en 17:30 uur is iedereen van harte welkom.”

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan