Beste elektrische fiets met middenmotor

Beste elektrische fiets met middenmotor

Een elektrische fiets is het helemaal op dit moment. Iedereen wil tegenwoordig zo’n mooie fiets! Dat is ook niet zo gek, want dankzij de trapondersteuning die een elektrische fiets met middenmotor biedt, kun je comfortabele fietstochten maken en ben je in no-time op je bestemming. 

Elektrische fiets met middenmotor

Elektrische fietsen kunnen uitgerust zijn met een voorwiel- of een middenmotor. Elektrische fietsen met een middenmotor voelen erg prettig en natuurlijk aan. Dit komt omdat de motor niet verbonden is aan de wielen. In plaats daarvan is hij verbonden aan de trapas, aan de onderkant van het frame van de fiets. De motor bevindt zich daarmee lager dan bij elektrische fietsen die voorzien zijn van een voorwiel motor.

De voordelen van een middenmotor

Doordat de motor in het midden van de fiets is bevestigd, is de fiets in optimale balans. De middenmotor zorgt er namelijk voor dat het zwaartepunt van de fiets lager ligt. Hierdoor heb je een stabielere wegligging en wordt het gewicht van de elektrische fiets optimaal verdeeld. Ideaal dus wanneer je door een heuvelachtig landschap fietst. Een middenmotor geeft namelijk aandrijving op de ketting. De motor ondersteunt daarom op een meer natuurlijke manier. De ervaring van een elektrische fiets met middenmotor wordt dan ook zeer gewaardeerd. De motor kan meer kracht leveren en dus betere ondersteuning geven. Tot slot heeft de fiets met middenmotor een trapkrachtsensor. Deze sensor meet de hoeveelheid kracht die uitgeoefend wordt op de trappers en past de ondersteuning hierop aan.

Onze 3 beste elektrische fietsen met middenmotor

Wij hebben onze drie favorieten voor je op een rijtje gezet:

1. Toscane

Dit model is het meest geavanceerde model van Forza. Deze fiets past bij iedereen! De middenmotor is  krachtig, geluidsarm en heeft maar liefst 80Nm. De motor is voorzien van een Enviolo/Nuvinci systeem waardoor je traploos kunt schakelen. Je kunt een maximale snelheid van 25 km per uur halen. Dit is de maximale snelheid van een elektrische fiets. De Toscane heeft automatische verlichting, een kleurendisplay en 3 tot 9 ondersteuningen. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; zwart, grijs en blauw.

 

2. Ventura Nero 

Deze elektrische fiets met middenmotor heeft een luxe vormgeving en is voorzien van een ergonomisch design. De handgrepen zijn gevormd, het zadel is geveerd en is, samen met het stuur eenvoudig op maat verstelbaar. Zo ervaar je dus optimaal comfort. Het frame is zeer licht omdat deze is gemaakt van sterk aluminium. Op het stuur zit een veilige knops-bediening die zeer gebruiksvriendelijk is en je helpt om gemakkelijk te kunnen schakelen.

 

3. Giulia Performante

Deze fiets is een luxe model en heeft een krachtige middenmotor die voorzien is van het Enviolo/Nuvinci systeem. Het frame van de elektrische fiets is van aluminium en is secuur afgewerkt en voorzien van moderne, stijlvolle buisprofielen. De middenmotor heeft een vermogen van maar liefst 80Nm en is daarmee zeer geschikt voor langere fietstochtjes.

 

Maak een proefrit op een elektrische fiets met middenmotor

Een middenmotor is een comfortabele toevoeging op jouw elektrische fiets. Ben je ook enthousiast geworden over een elektrische fiets met middenmotor? Bekijk ons assortiment, vraag onze brochure aan of maak een afspraak om langs te komen bij één van onze E-bike Testcenters om de fiets uit te proberen.  Wil je meer informatie over onze elektrische fietsen met middenmotor of wil je advies over welke fiets het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag gratis brochure aan