Moederfiets met middenmotor

Wil je met je kindje in het voorzitje een lekker fietsritje gaan maken? Dan kan een moederfiets met middenmotor de perfecte e-bike voor jou zijn! Je hebt alle ruimte voor een kinderzitje, terwijl de motor in het midden van het frame zorgt voor comfort en balans.

Waarom een elektrische moederfiets?

Het grootste voordeel van een elektrische moederfiets is natuurlijk de trapondersteuning, waardoor je minder moeite hoeft te doen met trappen en optimaal kan genieten! Maar wist je dat een e-bike moederfiets nog een aantal hele specifieke voordelen heeft?

 • Je kan een hoop tijd besparen. Met een maximum snelheid van 25 kilometer per uur zal je, gemiddeld gezien, wat harder fietsen en dus eerder op je bestemming aankomen. Handig als je op tijd bij opa & oma moet zijn. Let wel op de veiligheid van jezelf en je kind, ondanks de snelheid!
 • Je kan een hoop geld besparen. Een e-bike is namelijk een stuk zuiniger en daarmee goedkoper dan een auto. Met de huidige energieprijzen kost het volledig opladen van je accu ongeveer 15-20 eurocent. Dat is een stuk goedkoper dan de benzine of dieseltank van je auto volgooien!
 • Het is gezond voor jou en je kind. Je bent namelijk in beweging en wordt daarmee fitter dan stilzitten in een auto. Daarnaast kan je genieten van de buitenlucht en, als het weer meezit, van een heerlijk zonnetje.

Kortom, een elektrische moederfiets heeft heel wat voordelen waar je van kan profiteren. Maar als je eenmaal een fiets wilt gaan kopen zal je erachter komen dat de mogelijkheid gigantisch zijn. Waar doe je slim aan? We vertellen je graag waarom een moederfiets met middenmotor van Forza de beste keuze voor jou is!

Waarom een elektrische moederfiets?

Een moederfiets met middenmotor

Zodra je op zoek gaat naar een elektrische moederfiets zal je al snel uitkomen op drie opties. Je kan namelijk kiezen tussen een voorwielmotor of middenmotor. Elke motor heeft zijn eigen voor- en nadelen. We gaan nu vooral in op de voordelen van een middenmotor.

Een e-bike met middenmotor staat vooral bekend om de hoge mate van comfort en balans. Waar je bij een voorwielmotor het gevoel hebt dat je ‘vooruit wordt getrokken’ is dat bij een motor in het midden van het frame niet het geval. De motor is namelijk direct aan de krukas (en daarmee pedalen) van de fiets verbonden. Dit zorgt voor de meest natuurlijke vorm van trapondersteuning. Daarnaast heeft een middenmotor twee soorten sensoren: een rotatiesensor en trapkrachtsensor. De rotatiesensor meet het aantal rotaties en stelt de hoeveelheid ondersteuning hier precies op af. Daarnaast zorgt de trapkrachtsensor ervoor dat je gelijkmatige ondersteuning krijgt, gericht op de hoeveelheid druk die je moet uitoefenen op je pedalen. Heb je bijvoorbeeld een felle tegenwind, dan zal je meer druk uitoefenen op de pedalen en heb je dus méér ondersteuning nodig.

De beste Forza moederfietsen

Giulia Performante Middenmotor

Giulia Performante Middenmotor

Geïntegreerde accu Damesmodel
 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd
Torino Bianco Voorwielmotor

Torino Bianco Voorwielmotor

Geïntegreerde accu Damesmodel
 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd
Bologna Verde Middenmotor

Bologna Verde Middenmotor

Geïntegreerde accu Damesmodel
 • Meest gekozen
  Gratis thuisbezorgd
Toscane Verde Middenmotor

Toscane Verde Middenmotor

 • Direct leverbaar
  Gratis thuisbezorgd

Plan een proefrit aan huis!

Wil je zelf het gemak én plezier ontdekken van een Forza moederfiets met middenmotor? Plan dan een vrijblijvende proefrit aan huis. Je hoeft dus geen oppas te regelen, we komen gewoon bij je langs. Onze e-bike specialist neemt de elektrische fiets mee die je graag wilt proberen en eventueel één of meerdere alternatieven. Zo kan je op je gemakje fietsen in een vertrouwde omgeving en ontdekken welke Forza e-bike het beste bij je past.

Vraag gratis brochure aan