Waarom kiezen voor een fiets met middenmotor?

Waarom zou je kiezen voor een fiets met middenmotor?

Denk je erover na om een fiets met middenmotor aan te schaffen? Dan snappen wij het maar al te goed dat je eerst een aantal punten op een rij wilt zetten voordat je een keuze maakt. Wij helpen je hier graag bij en zetten een aantal aspecten voor jou op een rijtje. Een fiets met middenmotor is de laatste tijd erg populair geworden.

Doordat de motor in het midden van de e-bike zit, heeft de elektrische fiets een betere gewichtsverdeling. Zo voelt de fiets comfortabel en stabiel aan. De ondersteuning vanuit het midden van de fiets voelt een stuk natuurlijker aan dan wanneer je kiest voor een e-bike met achter- of voorwielmotor. Het soort fiets wordt ook wel gezien als één van de beste elektrische fietsen van dit moment. Wil je meer weten over alle voordelen en de soorten fietsen met middenmotor? Lees snel verder of contact ons voor meer informatie. Onze ervaren e-bikeadviseurs helpen je graag!

De voordelen van een middenmotor

Het grootste voordeel aan een middenmotor is dat hij erg krachtig is en daardoor meer ondersteuning geeft en bijdraagt aan een comfortabelere fietservaring. De motor drijft namelijk niet het voor- of het achterwiel aan maar juist de pedalen. Dit zorgt er voor dat je een stuk minder zwaar hoeft te trappen. Het ondersteunende gevoel wordt hierdoor een stuk fijner en comfortabeler ervaren. De e-bike heeft daarnaast ook een lager zwaartepunt waardoor de banden gemakkelijker te vervangen of te plakken zijn. Dit gaat vaak bij een voorwiel- of achterwielmotor een stuk lastiger.

De nadelen van een fiets met middenmotor

Bij een fiets met middenmotor wordt er meer kracht op de ketting gelegd, hierdoor kan de fiets soms storingsgevoelig zijn. Hoewel dit niet vaak voorkomt is het toch een punt om mee te nemen in jouw overweging. Wel profiteer je bij Forza van goede service waardoor wij zo snel mogelijk bij je langskomen als er iets aan jouw e-bike mankeert. Daarnaast staat een middenmotor erom bekend dat hij wat meer geluid maakt dan de andere motoren. Tegenwoordig worden er steeds meer stille middenmotoren geproduceerd. Forza Fietsen maakt hier gebruik van: op onze e-bikes zitten de nieuwste en stilste middenmotoren. Zo geniet je van een fijne fietstocht door de rustige natuur.

Kies je voor een krachtige fiets met middenmotor?

Kies je voor een krachtige fiets met de motor bij de trapas? De aandrijving pakt direct en je geniet van een laag gecentreerd zwaartepunt. Wil je dit ook eens ervaren? Vraag vrijblijvend een gratis proefrit aan en wij komen bij je thuis langs zodat je zelf kunt kijken of een fiets met middenmotor het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook aanwaaien in een E-bike Testcenter bij jou in de buurt voor persoonlijk advies en een gratis proefrit.

Vraag gratis brochure aan