Elektrische transportfiets met middenmotor

Een elektrische transportfiets met middenmotor

Transportfietsen zijn populairder dan ooit. Met de robuuste uitstraling, stabiele wegligging en hippe looks kiezen steeds meer mensen voor een elektrische transportfiets met middenmotor. Maar waarom zou je voor zo’n e-bike kiezen? We vertellen je alles over de voor- en de nadelen in dit artikel!

Waarom een transportfiets?

De meeste mensen zullen kiezen voor de praktische voordelen van een transportfiets, namelijk de extra bagagedrager aan het stuur. Je herkent ze daardoor ook direct, want veel mensen gebruiken een mandje of kratje om de bagagedrager makkelijk te kunnen gebruiken. Maar een elektrische transportfiets doet tegenwoordig bijna niks onder voor een stadsfiets! Daarnaast kiezen ook veel mensen voor de looks van een transportfiets. Houd er hierbij wel rekening mee dat een transportfiets iets anders is dan een omafiets. Een omafiets heeft een wat dunner frame en heeft vaak een wat gedateerd karakter. Een transportfiets heeft juist een steviger frame en ziet er vaak wat stoerder en hipper uit. Dat maakt de elektrische transportfiets uitstekend geschikt voor dagelijkse ritjes in en rondom de stad of het dorp!

Voordelen van een elektrische transportfiets met middenmotor

Er zijn twee verschillende motoren beschikbaar voor een elektrische fiets, namelijk een voorwielmotor en middenmotor. Waar de eerste twee ondersteuning geven aan de wielen geeft de middenmotor direct ondersteuning bij de pedalen. Van alle motoren zorgt dit voor de meest natuurlijke ondersteuning en zorgt daarmee voor een hele prettige rijervaring. Een ander bijkomend voordeel van een middenmotor op je elektrische transportfiets is de wegligging. Een elektrische motor weegt namelijk redelijk wat en zorgt er bij een voorwielmotor voor dat het zwaartepunt op één van de wielen komt te liggen. Bij de middenmotor ligt het zwaartepunt precies in het midden, waardoor deze erg comfortabel fietst. Ten slotte is er nog het geluid wat de motor produceert. Fietsen is vaak een ontspannende bezigheid en lawaai is het laatste waar je op zit te wachten. Middenmotoren zijn van alle type motoren het meest geluidloos. Zo is onze Vieri Nero zelfs muisstil! Dat wil zeggen: tijdens het fietsen hoor je vrijwel niks van de motor en kun je optimaal genieten van de omgeving.

Hoe werkt een e-bike met middenmotor?

Net als alle elektrische fietsen meet de motor hoe hard je gaat en bepaalt vervolgens hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Een middenmotor werkt echter op een trapkrachtsensor. Deze meet dus hoeveel kracht je zet op je pedalen en bepaalt vervolgens in welke mate je ondersteuning nodig hebt bij het trappen. Dit zorgt vaak voor een super fijne rijervaring, het ‘windje mee’ gevoel in plaats van het ‘vooruit geduwd worden’.

Elektrische transportfiets met middenmotor kopen

Wil je een elektrische transportfiets met middenmotor kopen? Dan ben je bij Forza Fietsen op de juiste plaats! Binnen ons assortiment kun je namelijk de Forza Vieri Nero vinden, dé elektrische transportfiets met een krachtige en muisstille middenmotor. Download onze gratis brochure om alles te lezen over deze elektrische fiets, bezoek één van onze E-bike Testcenters of maak een afspraak voor een vrijblijvende proefrit aan huis.

Vraag gratis brochure aan