Elektrische fiets leasen kosten

Elektrische fiets leasen: Wat zijn de kosten?

De populariteit van de elektrische fiets heeft een hoogtepunt bereikt. Meer en meer mensen kiezen voor een e-bike als hun dagelijkse vervoersmiddel. Maar hoe zit het met de kosten als je ervoor kiest om een e-bike te leasen?

Elektrische fiets leasen: Wat zijn de kosten?

De populariteit van de e-bike

Tegenwoordig kiezen veel werknemers ervoor om de fiets te pakken in plaats van de auto voor hun woon-werkverkeer. De komst van de e-bike heeft deze trend alleen maar versterkt. Lange afstanden en tegenwind zijn geen obstakels meer dankzij de elektrische ondersteuning.

Zakelijk versus privé leasen

Als je overweegt om een fiets zakelijk te leasen, biedt Forza inzicht in de voor- en nadelen, de verschillen tussen zakelijk en privé leasen en de huidige regelingen.

Sinds 2020 is er een nieuwe leaseregeling voor fietsen. Deze regeling is bedoeld om meer mensen te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan, wat helpt bij het verminderen van files en bijbehorende milieuproblemen.

Een belangrijk voordeel van de regeling van 2020 is dat je niet meer het aantal kilometers hoeft te noteren dat je privé fietst. Dit maakt zakelijk leasen aantrekkelijker. Voor een zakelijke leasefiets betaal je, net als voor een auto, een vaste bijtelling. Deze is vastgesteld op 7% van de waarde van jouw leasefiets.

Voorbeeldberekening: Stel, een elektrische fiets kost €2000. De bijtelling zou dan €140 per jaar zijn. Bij een belastingtarief van 42% is dat een extra belasting van €58 per jaar.

Voordelen van een e-bike leasen

Een van de grootste voordelen van leasen is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Daarnaast zijn alle extra kosten zoals onderhoud en reparaties inbegrepen in het leasetarief. Je e-bike is ook verzekerd tegen schade en diefstal. Plus, je hoeft je nooit meer zorgen te maken over files of parkeren.

Het lease proces bij Forza:

  1. Kies een Forza e-bike.
  2. Voer een kredietwaardigheidstoetsing uit.
  3. Vraag een proefrit aan om de beste e-bike voor jou te vinden.

Vraag vandaag een elektrische lease fiets aan

Of je nu overweegt om een e-bike zakelijk of privé te leasen, het is duidelijk dat er veel voordelen zijn aan het leasen van een elektrische fiets. Met de huidige leaseregelingen en de flexibiliteit is er geen beter moment om de overstap te maken. Klik hier en vraag vandaag een elektrische lease fiets aan.

FAQ

Is de bijtelling altijd 7% voor een leasefiets?
Ja, op dit moment is de bijtelling voor een leasefiets vastgesteld op 7%.

Kan ik een e-bike privé leasen als mijn werkgever dit niet aanbiedt?
Ja, je kunt een e-bike ook privé leasen.

Zijn onderhoudskosten inbegrepen bij het leasen van een e-bike?
Ja, bij de meeste leasecontracten zijn onderhoud en reparaties inbegrepen.

Waarom zou ik kiezen voor een Forza e-bike?
Forza Fietsen biedt hoogwaardige e-bikes die gemaakt zijn van kwaliteitsmaterialen.

Wat moet ik doen als ik geïnteresseerd ben in het leasen van een e-bike?
Begin met het onderzoeken van je opties, bezoek dealers zoals Forza Fietsen, en overweeg een pro

Meer informatie

Wil je meer weten over onze elektrische fietsen of wil je meer informatie over het leasen van een elektrische fiets? Neem contact op, wij helpen je graag verder.

Wil je direct een leaseaanvraag doen? Dat kan ook! Klik hier voor een leaseaanvraag.

Vraag gratis brochure aan