Elektrische fiets gestolen

Zo wordt jouw elektrische fiets niet gestolen

Fietsendieven hebben het steeds vaker gemunt op elektrische fietsen. Een elektrische fiets is vanwege de onderdelen veel meer waard dan een normale fiets. Om ervoor te zorgen dat jouw fiets uit handen blijft van dieven, is het belangrijk dat je jouw e-bike goed op slot zet. Zo maak je het dieven een stuk moeilijker en is de kans groter dat je jouw elektrische fiets terugvindt daar waar je hem hebt achtergelaten. In dit artikel bespreken we hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw elektrische fiets niet gestolen wordt. 

Goede sloten helpen voorkomen dat jouw e-bike gestolen wordt

De elektrische fietsen van Forza Fietsen zijn uitgerust met hoogwaardige onderdelen. We gebruiken uitsluitend onderdelen van hoge kwaliteit. De meeste onderdelen zijn daarbij ook van Nederlandse makelij. Elke e-bike van Forza Fietsen is voorzien van een ringslot dat is goedkeurt door stichting ART. Stichting ART zet zich in om diefstal van elektrische fietsen en andere tweewielers te voorkomen door middel van betere preventie. Hierbij is ook het keurmerk ART opgericht, zodat je zeker weet dat jouw slot voldoet aan de voorwaarden van een goed slot.

Ringslot AXA

Jouw e-bike van Forza Fietsen is sowieso uitgerust met een ringslot van AXA. Toch kan het verstandig zijn om jouw elektrische fiets nog beter te beveiligen. Vooral als je in een regio woont waar veel fietsendieven actief zijn. Je fiets goed beveiligen is vooral van belang in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Hier worden jaarlijks de meeste fietsen ontvreemd.

Elektrische fietsen zijn populair

Elektrische fietsen zijn populair bij fietsendieven. Een e-bike is vaak veel meer waard dan een normale fiets, waardoor dit veel meer oplevert voor de dief. Het zal je dan ook niet verbazen dat er steeds meer e-bikes worden gestolen dan gewone fietsen. Om ervoor te zorgen dat jouw elektrische fiets niet onvrijwillig van eigenaar wordt gewisseld, kun je ervoor zorgen dat je jouw e-bike extra beveiligt. Dat kun je doen door middel van een steekslot. Dit zijn zeer stevige sloten die ervoor zorgen dat een fietsendief sneller jouw e-bike voorbij loopt.

Een steekslot

Bij aanschaf van een e-bike van Forza Fietsen kun je ervoor kiezen om extra accessoires toe te voegen. Woon je in een risicogebied, dan raden wij ten zeerste aan om een steekslot van AXA bij jouw e-bike aan te schaffen. Met een steekslot zet je jouw fiets gemakkelijk vast aan een paal of boom. Let er wel op waaraan jij jouw e-bike vastzet: het steekslot om een amsterdammertje vastbinden heeft weinig zin. Het moet dus een vast object zijn. Alleen dan heeft een steekslot zin en zal een fietsendief weinig interesse in jouw elektrische fiets hebben.

Extra tips tegen diefstal van jouw elektrische fiets

We geven je graag nog een paar tips om er zeker van te zijn dat jouw elektrische fiets onaantrekkelijk is voor een dief:
  • Zorg ervoor dat jouw ketting- of steekslot strak om de fiets heen zit. Dit maakt het lastiger voor vernieling.
    Wikkel het slot dus een paar keer om de fiets en het vaste object heen.
  • Zorg er ook voor dat jouw ketting- of steekslot niet op de grond hangt. Waneer het slot op de grond hangt, is het makkelijk dat het slot wordt vernield.
  • Zet je elektrische fiets in het zicht. Het wordt veel moeilijker voor een dief wanneer hij in het volle zicht een elektrische fiets moet ontvreemden.
  • Zet je fiets in een bewaakte stalling. Op veel stations heb je tegenwoordig de mogelijkheid om jouw elektrische fiets in een bewaakte stalling te zetten.

Verzekering

Tot slot kun je jouw elektrische fiets ook verzekeren. Niet alleen tegen schade, maar ook tegen diefstal. Wanneer je jouw e-bike bij Forza Fietsen aanschaft, kun je ook gemakkelijk een verzekering afsluiten bij Kingpolis. Daar hebben we eerder al een artikel over geschreven. Vraag jouw e-bikeadviseur naar alle informatie omtrent het verzekeren van jouw elektrische fiets.

Vraag gratis brochure aan