E-bike met dikke banden

E-bike met dikke banden gezocht? Die vind je bij Forza Fietsen

Het comfort van een e-bike wordt grotendeels bepaald door de motor van de fiets én de banden. Tegenwoordig zien we steeds vaker een e-bike met dikke banden. We leggen graag aan je uit wat hiervan de voordelen zijn ten opzichte van een ‘normale’ of dunne band onder jouw e-bike en of in je specifieke situaties beter kunt kiezen voor dikke of dunne banden op jouw e-bike.

E-bike met dikke banden

De banden van een fiets vormen samen met de wielen twee grote vliegwielen. Brede banden bestaan logischerwijs uit meer materiaal, waardoor ze ook vaak iets zwaarder zijn dan dunne banden. Naarmate een vliegwiel zwaarder wordt, kost het voor de fietser dus meer moeite om te versnellen of vertragen. Hier kun je eenvoudig mee spelen door gebruik te maken van een e-bike met dikke banden of juist dunne banden. Wanneer je jouw elektrische fiets gebruikt voor ritten waarbij je veel van snelheid verandert, dan ben je het beste af met een e-bike met dunne banden. Lichte wielen op de e-bike vergen immers weinig inspanning om te versnellen of vertragen. Hierdoor heb je het gevoel dat je makkelijker optrekt en afremt. Als je de e-bike gebruikt voor lange afstanden waarbij de snelheid om en nabij constant blijft, dan biedt een zwaarder wiel een groot voordeel. De e-bike met dikke banden en zwaardere wielen komen namelijk, eenmaal op gang, niet meer tot stilstand. Je kunt dus lange afstanden op een gelijkmatig tempo fietsen met minder inspanning.

Voordelen van dikke banden

Een e-bike met dikke banden biedt, naast het op een gelijkmatig tempo lange afstanden kunnen fietsen met minimale inspanning, nog meer voordelen. Zo ervaar je door de dikke banden meer comfort, minder drukverlies, meer draagvermogen en een stabieler gevoel. Daarnaast hebben de dikke banden meer grip op de ondergrond, slijten ze minder snel en is er een lagere rolweerstand op zachte ondergrond. Een e-bike met dikke banden is dus bijvoorbeeld ideaal om lange afstanden te fietsen op het strand. Daarnaast hoef je dikke banden minder vaak op te pompen. Een e-bike met dikke banden rijdt prima met een bandenspanning tussen 2,5 en 4 bar, terwijl bij normale banden een minimum van 3,5 bar aangehouden moet worden voor optimaal comfort. De rolweerstand blijft namelijk gelijk, of de banden nu gevuld zijn met 2,5 of 4 bar lucht.

Maak een gratis proefrit

In onze showroom kun je je uitgebreid laten adviseren over alle mogelijkheden, technische aspecten en verschillen van onze modellen e-bikes met dikke banden. Met behulp van een deskundige fietsadviseur helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Op basis van jouw wensen, voorkeur en smaak zoeken we de fietsen die het beste bij jou passen zodat je vervolgens kunt proefrijden op de e-bike met dikke banden die je het meeste aanspreekt.
Ben je niet in de gelegenheid om naar een van de E-bike Testcenters te komen of vind je het simpelweg te ver weg? Geen probleem! Wij bieden ook de mogelijkheid om het proefrijden van de e-bike met dikke banden van jouw keuze bij je thuis in je vertrouwde omgeving te doen. Hoe dat werkt? Vraag gratis onze brochure aan en laat ons weten welke fiets(en) je graag zou willen testen. Vervolgens komen wij met onze speciale demonstratiebus bij je thuis waar je een volledige uitleg krijgt van de door jou gekozen fietsen en vrijblijvend kunt proefrijden.

Dit is Forza Fietsen

Proefrijden op een e-bike met dikke banden is onderdeel van onze service waar wij veel waarde aan hechten. We gaan voor de beste service en willen comfortabel fietsen bereikbaar maken voor iedereen. Dat betekent: advies op maat en scherpe prijzen. Doordat onze fietsen rechtstreeks aan de klant geleverd kunnen worden zonder tussenkomst van dealers of tussenhandelaren, krijg je altijd de scherpste prijs. Kies je voor Forza Fietsen, dan kies je voor kwaliteit. We hebben verschillende elektrische fietsen; zo hebben we voor elke fietser een e-bike. Kijk eens naar onze elektrische fietsen met middenmotor of voorwielmotor. Wellicht ben je op zoek naar een transportfiets met trapondersteuning? Ook dan hebben we een e-bike voor jou. Kijk gauw naar onze gehele collectie of vraag de gratis brochure aan: zo bekijk je op je gemak de elektrische fietsen van Forza Fietsen.

Een elektrische fiets voor iedereen. Dat is onze missie. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan diverse modellen e-bikes met dikke banden. Wil je graag komen proefrijden op een van onze e-bikes? Maak dan een afspraak voor een proefrit aan huis. Je kunt natuurlijk ook altijd naar een E-bike Testcenter bij jou in de buurt komen.

Vraag gratis brochure aan