E-bike kopen

Een e-bike kopen bij Forza

Ben je je aan het oriënteren op een nieuw fiets en is een e-bike wellicht iets voor jou? In de wereld van elektrische fietsen word je overspoeld door ontelbare aanbieders, mogelijkheden en merken waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je nu precies op letten wanneer je een e-bike gaat kopen en hoe bepaal je welke fiets het beste bij je past? De aanschaf van een e-bike is een flinke investering, laat jezelf vooraf dan ook goed informeren over de verschillende mogelijkheden en maak een proefrit, zodat je zeker bent van de juiste aankoop.

Waarom je voor een elektrische fiets kiest

Een e-bike of elektrische fiets is een tweewieler die jou tijdens het fietsen extra elektrische ondersteuning biedt. Het is de ideale oplossing voor iedereen die tijdens het fietsen een extra duwtje in de rug wil. De accu en motor zorgen ervoor dat de elektrische ondersteuning wordt opgewekt waardoor je minder zwaar hoeft te trappen. Handig voor lange afstanden zoals woon- werkverkeer, schoolkinderen of recreatief gebruik. Je legt niet alleen makkelijker langere afstanden af, je doet dit ook nog eens vele malen sneller. Met een e-bike behaal je namelijk gemakkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur.

Waarop letten bij kopen van een e-bike?

Voordat je een e-bike koopt zijn er een aantal punten waar je op moet letten. We zetten ze voor je op een rij:

Aandrijving

De plaats van de motor is allesbepalend. De middenmotor is verreweg het meest populair, dit komt doordat het rijden met een middenmotor als zeer comfortabel wordt ervaren. Bovendien zijn middenmotoren het krachtigst, waardoor je optimaal wordt ondersteund. Er zijn echter nog andere mogelijkheden: een voorwielmotor en een achterwielmotor.

Accu en actieradius

De accu bepaalt voor een groot deel hoe ver je kunt fietsen: de actieradius. Het is daarom handig om van te voren voor ogen te hebben waar je de e-bike voor wilt gebruiken. Zijn dat korte of lange afstanden?

Zithouding, vering en zadel

De zithouding is bepalend voor het soort fiets dat je uiteindelijk koopt. Sportieve fietsen hebben vaak een hard zadel en een recht stuur, terwijl de meeste fietsers de voorkeur geven aan een comfortabele, rechte zithouding. Ook de vering is medebepalend voor het fietscomfort. Wil je testen wat voor verschil de vering maakt? Pak dan tijdens de proefrit een aantal drempels mee.

Twijfel je welke e-bike het beste bij je past? Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van de juiste e-bike. Aan de hand van een aantal vragen in combinatie met het maken van een proefrit vind je gegarandeerd een e-bike die bij je past.

E-bike of elektrische fiets?

De termen e-bike en elektrische fiets worden nogal eens door elkaar heen gebruikt. Echter zijn het twee synoniemen, een e-bike is dus hetzelfde als een elektrische fiets, maar deze mogen niet verward worden met een speed pedelec. Een speed pedelec is namelijk een extra snelle e-bike, die tot wel 45 km/u ondersteunt wordt. Voor het fietsen op een speed pedelec gelden dan ook andere regels, zoals het dragen van een helm.

Verschillende e-bikes

Uiteraard zijn er wel verschillende modellen e-bikes, zoals een elektrische damesfiets, -herenfiets, -moederfiets en transportfiets. Met de Forza Selections vind je de perfecte fiets voor jou. Welke soort fiets het beste bij jou past, kun je ontdekken door een afspraak te maken in het E-bike Testcenter van Forza Fietsen. In een van de viijf E-bike Testcenters kun je alle elektrische fietsen bekijken en uitproberen. Wist je dat onze e-bikeadviseurs ook graag bij je thuis langskomen? Zo kun je een proefrit maken in jouw eigen vertrouwde omgeving.

E-bike kopen

Kort samengevat: er zijn best wel wat punten waar je rekening mee moet houden voordat je een e-bike koopt. Zoals de motorpositie, accu en actieradius, zithouding en het model. Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen of te laten adviseren tijdens het zoeken naar een elektrische fiets. Wil je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Forza Fietsen. Wij helpen je graag. Uiteraard ben je ook van harte welkom in een van onze vier E-bike Testcenters, maak een afspraak of vraag de thuisdemonstratie aan.

Over Forza Fietsen

Forza Fietsen wil elektrisch fietsen bereikbaar maken voor iedereen. Voor dames, heren, moeders, scholieren en senioren. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod aan e-bikes: damesfietsen, herenfietsen, driewielers, moederfietsen en transportfietsen. Alle fietsen van Forza gaan door drie kwaliteitscontroles. Een e-bike van Forza Fietsen is dus van topkwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Combineer dit met een uitstekende service en je wilt nooit meer een andere e-bike.

Vraag gratis brochure aan