11 december 2018

Tips voor het winterklaar maken van je elektrische fiets

De winter staat weer voor de deur, en dat betekent dat het hoog tijd is om je elektrische fiets winterklaar te maken! ‘s Winters kunnen de temperaturen flink dalen, en daarnaast valt er vaak ook meer regen en sneeuw. Deze omstandigheden hebben natuurlijk invloed op jouw e-bike, en daarom is het belangrijk om jouw elektrische fiets goed voor te bereiden. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw e-bike winterklaar maakt!

Tips voor het winterklaar maken van je elektrische fiets

Delen op social media

Maak je e-bike in de winter extra goed schoon

Een schone elektrische fiets is natuurlijk het hele jaar door fijn, maar in de winter is het extra belangrijk om je e-bike goed schoon te maken. In de winter wordt er vaak zout gestrooid om gladde wegen te voorkomen. De combinatie van zout, sneeuw en vuil is funest voor je elektrische fiets. Maak je fiets dus nu alvast grondig schoon, zodat het – wanneer de écht koude dagen aanbreken – alleen maar een kwestie is van goed bijhouden. Let op dat je voor het schoonmaken van je e-bike nooit een hogedrukreiniger gebruikt, omdat dit kan zorgen dat de fiets juist beschadigt. Je kunt je elektrische fiets het best reinigen met een sopje van afwasmiddel of speciale fietsreiniger.

Controleer het profiel van je banden

In de winter zorgen sneeuw en ijzel er vaak voor dat het erg glad wordt. Je wilt natuurlijk koste wat kost voorkomen dat je uitglijdt, en daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de winter het profiel van je fietsbanden te controleren. Zit er vuil of iets anders in het profiel van je banden? Haal dit er dan uit. Bovendien is het verstandig om ‘s winters niet de weg op te gaan met hele harde banden. Als je banden juist wat zachter zijn, vergroot je het bandoppervlak van je fiets waardoor je meer grip hebt. Vind je het belangrijk om extra veel grip te hebben in de  winter? Dan kun je ook overwegen om speciale winterbanden voor je e-bike aan te schaffen.

Check: zitten alle schroeven en bouten nog vast?

Het is verstandig om eens na te gaan of alle schroeven en bouten van je elektrische fiets nog stevig vast zitten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in de winter opeens te maken krijgt met losgeraakte onderdelen! Als je toch al naar alle schroeven en bouten kijkt, kun je deze het beste ook direct invetten met vaseline. Zo voorkom je dat ze bijvoorbeeld vastroesten en nooit meer losgemaakt kunnen worden.

Deze tips helpen je hopelijk goed op weg om jouw e-bike klaar te maken voor de winter. Natuurlijk kun je dit ook overlaten aan een fietsspecialist! Voor ons staat service voorop, en daarom bieden wij je de mogelijkheid om een winteronderhoudsbeurt aan te vragen. Zo ga je veilig en voorbereid de weg op deze winter!

Heb je nog geen elektrische fiets maar zou je graag eens een proefrit maken? Kom dan eens langs in onze showroom, of maak direct een afspraak voor een thuisdemonstratie!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan