11 oktober 2018

Tips om veilig op weg te gaan met je e-bike

Maar liefst 16 procent van de Nederlanders bezit een E-bike, zo blijkt uit cijfers van Het Fietsplatform. Van alle nieuw verkochte fietsen is zelfs 31 procent elektrisch! Hét grote voordeel dat de elektrische fiets biedt, is natuurlijk de trapondersteuning die ervoor zorgt dat je snel en moeiteloos op jouw bestemming aankomt. Doordat je op een E-bike sneller bent dan op een reguliere fiets, is extra oplettendheid vereist. Ben jij de trotse eigenaar van een E-bike of overweeg je om er één aan te schaffen? Lees dan snel verder voor onze tips om veilig de weg op te gaan!

Tips om veilig op weg te gaan met je e-bike

Delen op social media

Test verschillende E-bikes voor je overgaat tot de aanschaf

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten e-bikes en voor je eigen veiligheid is het essentieel om het model te kiezen dat perfect bij jou past. Om erachter te komen welk type e-bike dat is, kun je een proefrit maken om verschillende fietsen te testen. Zo kom je erachter welk model voor jou de beste rijervaring biedt!

Stel je elektrische fiets goed af

Wanneer je eenmaal een geschikte elektrische fiets hebt uitgekozen, is het zaak om deze nauwkeurig af te stellen voor je op pad gaat. Zorg dat je zadel op de juiste hoogte staat, zodat je stevig zit en met je voeten bij de grond kunt. Stel ook je stuur goed af, zodat je hier makkelijk bij kunt.

Behoefte aan extra stabiliteit? Ga voor een middenmotor!

De elektrische fiets met middenmotor staat erom bekend een bijzonder stabiele rijervaring te bieden. Dankzij de centrale plek van de motor, heeft dit type E-bike een laag zwaartepunt en dat zorgt voor een evenwichtig gevoel. Als je behoefte hebt aan extra balans op de E-bike, is de fiets met middenmotor een slimme keus!

Let op je snelheid

Op een elektrische fiets kun je snelheden tot 25 kilometer per uur bereiken, terwijl dit op een gewone fiets maximaal 18 kilometer per uur is. Voor een veilige rit is het belangrijk om goed op je snelheid te letten. Als je op een druk fietspad rijdt, kun je het beste wat langzamer fietsen. Hetzelfde advies geldt bijvoorbeeld ook wanneer het regent, sneeuwt of wanneer er blaadjes op het fietspad liggen. Een bijkomend voordeel is dat je op die manier extra geniet van de rit en alles wat je om je heen ziet.

Klaar met lezen? Tijd om eropuit te trekken met je elektrische fiets! Heb je nog geen eigen e-bike? Dan is dit het moment om een proefrit in te plannen. Kom snel langs in ons E-bike Testcenter of maak een afspraak voor een thuisdemonstratie!

Meer lezen?

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
5 tips voor een dagje weg op de e-bike

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

07 juli 2023
Vraag gratis brochure aan