31 oktober 2018

Woon je in de stad? Dit is waarom je een elektrische fiets wilt

Wie in de stad om zich heen kijkt, kan er niet omheen: steeds meer mensen hebben een e-bike. ‘’Zalig snel en verleidelijk’’, zo omschreef het Parool de elektrische fiets in een artikel over de opkomst van deze fiets in de stad. Een e-bike is natuurlijk erg handig om lange afstanden af te leggen, maar ook binnen de stad biedt een elektrische fiets veel voordelen. Woon jij in de stad en overweeg je een e-bike aan te schaffen? Wij zetten een aantal redenen op een rij waarom een elektrische fiets de ideale stadsfiets is!

Woon je in de stad? Dit is waarom je een elektrische fiets wilt

Delen op social media

E-bike als vervanger voor het openbaar vervoer

Jaarlijks geven we in Nederland gezamenlijk ruim 5 miljard euro uit aan openbaar vervoer, zo berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tellen we de overige kosten voor vervoer (brandstof, verzekeringen en belastingen) hierbij op, dan gaat het zelfs om een bedrag van zo’n 20 miljard euro. Volgens het CBS gaat in een gemiddeld gezin maar liefst 14 procent van het huishoudbudget op aan vervoer! Hartstikke zonde, want met dat geld kun je zoveel andere dingen doen. Wil je niet langer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? De city E-bike is een ideaal alternatief! Dankzij de trapondersteuning ben je binnen een mum van tijd waar je moet zijn, zelfs als dat helemaal aan de andere kant van de stad is. Zo ben je niet langer afhankelijk van de gezette tijden van bussen, trams en treinen en hoef je jezelf niet langer in de drukke ochtend- en avondspits te begeven.

Houd energie over voor andere dingen

Als je gewend bent om overal heen te gaan op een reguliere fiets en de overstap maakt naar een E-bike, zul je versteld staan van de hoeveelheid energie die je overhoudt! Een half uur lang tegen de wind in trappen? Op een elektrische fiets krijg je een steuntje in de rug waardoor je veel minder inspanning levert en toch sneller arriveert. Daardoor houd je uiteindelijk meer energie over voor andere dingen. Zo kun je na het werk nog heerlijk de sportschool in, een fijne avondwandeling maken of uitgebreid koken en tafelen met vrienden en familie.

Duurzaam op pad met de elektrische fiets

Een duurzamere wereld creëren willen we allemaal wel, en door te kiezen voor een elektrische fiets draag je hieraan bij. Zonder E-bikes zouden meer mensen kiezen voor een auto. En door deze juist wat vaker te laten staan, verlaag je de CO2 uitstoot en dat is weer goed voor het milieu. Steeds meer gemeenten proberen actief om auto’s uit hun stadscentra te weren, bijvoorbeeld door middel van autovrije zones of hogere parkeertarieven. Wanneer je een elektrische fiets hebt, draag jij direct je steentje bij aan een groenere wereld!

Zie jij jezelf al door de stad rijden op een mooie E-bike? Kom dan snel eens langs in onze showroom om ons assortiment van elektrische fietsen te bekijken en direct een proefrit te maken!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan