31 augustus 2018

Steeds meer jongeren kiezen voor een elektrische fiets

‘’E-bike rukt snel op; óók onder scholieren’’, zo kopte het Algemeen Dagblad eerder deze maand. Steeds vaker kiezen jongeren voor een elektrische fiets en dat merken verkopers ook. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er inmiddels 1,3 miljoen e-bikes rondrijden in Nederland, waaronder dus ook meer jongere mensen. Het aantal jongeren dat een snor- of bromfiets bezit is dalende, en ook de populariteit van het openbaar vervoer legt het steeds vaker af tegen de E-bike. Waarom stappen steeds meer jongeren eigenlijk op de elektrische fiets? Lees snel verder om erachter te komen!

Steeds meer jongeren kiezen voor een elektrische fiets

Delen op social media

Trapondersteuning: snel én fris naar school of naar college

Het grote voordeel dat een E-bike natuurlijk biedt ten opzichte van een gewone fiets, is de trapondersteuning. Dankzij de ingebouwde motor ben je op de elektrische fiets een stuk sneller! Daarnaast hoef je minder hard te trappen, waardoor je lekker snel en fris op school of in je college aankomt. Zo kun je ‘s morgens nét wat langer in bed blijven liggen zonder je druk te hoeven maken dat je te laat komt.

E-bikes zijn hip!

Tegenwoordig is het aanbod elektrische fietsen enorm, zowel voor dames als voor heren. Of je nu een fiets met lage instap en een mat frame zoekt of liever gaat voor een coole transportfiets: met zoveel keuze is het makkelijk om een elektrische fiets te kiezen die jij echt mooi vindt. Daarnaast worden zowel de accu als de motor tegenwoordig subtiel in de fiets verwerkt, zodat deze vaak niet opvallen. Ga jij met je E-bike voor stoer, elegant of toch minimalistisch? De keuze is helemaal aan jou!

Met een elektrische fiets bespaar je flink op je reiskosten

Als je wat verder weg woont van je school, werk of vrienden kunnen je reiskosten flink oplopen. Daarnaast betekent reizen met het openbaar vervoer ook dat je afhankelijk bent van een vaste dienstregeling. Niet zo vreemd dus dat onze voorkeur steeds vaker uitgaat naar de E-bike! Uit een enquête van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.000 Nederlanders bleek dat maar liefst 65 procent liever op de elektrische fiets stapt dan met het OV te reizen. Van de ondervraagde jongeren gaf 69 procent aan in de toekomst een E-bike te willen om kosten te besparen.

Wil jij ook graag een elektrische fiets? Dan raden we je aan om eens een proefrit te plannen. Kom langs in onze showroom en ervaar onze E-bikes gratis en vrijblijvend. Maak je liever een proefrit bij jou thuis? Maak snel een afspraak, dan komen we bij je langs!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan