20 januari 2019

4 mooie fietsroutes om af te leggen op de elektrische fiets

Het is weliswaar nog flink koud buiten, maar met een beetje geluk zal de zon zich binnenkort weer steeds vaker laten zien. En dat betekent natuurlijk dat het tijd is om er weer lekker op uit te trekken op de elektrische fiets! Ben jij ook wel toe aan het verkennen van nieuwe gebieden? Dat komt mooi uit! In deze blog laten we je namelijk kennismaken met 5 mooie fietsroutes die je perfect kunt doen met je E-bike.

4 mooie fietsroutes om af te leggen op de elektrische fiets

Delen op social media

Hier aan kust, de Zeeuwse kust

Als er een provincie is die zich uitstekend leent voor lange fietstochten, dan is het Zeeland. Niet voor niets was bezong de Nederlandse band Bløf de zuidelijke provincie in één van hun bekendste nummers. Een aanrader is de door de ANWB opgestelde Kanaalroute. Zoals de naam al aangeeft, voert deze tocht langs het kanaal door Walcheren. De tocht begint in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg: een mooie stad vol rijksmonumenten en gezellige terrassen. Volg het kanaal en je passeert allerlei bezienswaardigheden: van 16e-eeuwse pakhuizen die herinneren aan het rijke handelsverleden van de Zeeuwen tot schutsluizen, dammen en binnenhavens. De tocht eindigt aan de boulevard van Vlissingen, vanwaar je mooi kunt uitkijken op de langsvarende zeeschepen.

Doe de Elfstedentocht op de E-bike

Iedere winter slaat hij weer toe: de Elfstedenkoorts. Zou het dan toch?… Je kunt het natuurlijk ook eens heel anders aanpakken, want waarom niet de elf Friese steden ontdekken per E-bike? Een tocht die absoluut de moeite waard is, al raden we je aan om hier meerdere dagen voor uit te trekken. Zo kun je namelijk echt genieten van al het moois dat je passeert, zonder continu te hoeven haasten. De tocht voert, zoals de naam al aangeeft, langs elf steden in de provincie, waaronder Leeuwarden, Sneek, Workum, Dokkum en Harlingen. Verwacht tijdens deze tocht mooie meren, pittoreske straatjes met dito grachten.

Verken de Utrechtse Heuvelrug op de E-bike

Nog zo’n parel in eigen land voor fietsliefhebbers: de Utrechtse Heuvelrug. Dit mooie stukje natuur is gelegen in het midden van ons land en na de Veluwe het grootste bosgebied in Nederland. Een mooi startpunt voor een rit op de elektrische fiets, is de gemeente Driebergen in het hart van de Heuvelrug. Op de website van het Fietsroutenetwerk is een intrigerende route uitgestippeld die je meevoert langs gezellige dorpjes, betoverende kastelen en natuurlijk eindeloze bossen waar je weer helemaal kunt opladen na een drukke week!

In de voetsporen van de Oude Romeinen

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Een bijzondere tocht is de zogenaamde Romeinse Limesroute. De Fiets- en Wandelbeurs nomineerde de route zelfs voor de titel ‘Fietsroute van het Jaar 2019’; zeker de moeite waard om dit dus eens zelf te testen. Deze bewegwijzerde route neemt je mee langs wat vroeger de noordgrens was van het Romeinse imperium. Je start aan het water, om precies te zijn in Katwijk aan Zee, en zult uiteindelijk uitkomen in Berg en Dal, vlakbij Nijmegen. Je zult niet op alle delen van de route merken dat je in de voetsporen van de Oude Romeinen bent getreden, maar her en der is nog wel iets te zien. Zo vind je op sommige plekken Romeinse plattegronden of gerepliceerde bouwwerken uit die tijd. Reis terug in de tijd en verken deze bijzondere route op je E-bike!

Zin gekregen om lekker op de E-bike te stappen? Wij zijn benieuwd wat je van deze routes vindt!

Heb je nog geen elektrische fiets en zou je er graag een aanschaffen? In dat geval nodigen we je graag uit in onze mooie showroom. Hier kun je ons ruime assortiment E-bikes bekijken en direct zelf uitproberen! Heb je liever dat wij bij jou langskomen? Dat is ook mogelijk! Maak direct een afspraak voor een thuisdemonstratie.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan