26 juni 2020

Alles over de elektrische transportfiets!

Een elektrische transportfiets, omafiets of opoefiets? De transportfiets staat bekend onder verschillende namen. Maar je herkent de fiets direct aan zijn rechte stuur en frame met een karakteristieke vormen. Tegenwoordig is het een echte statement fiets: stijlvol, stoer en robuust. Dat is niet altijd zo geweest, maar de ideale stadsfiets is bezig met een flinke inhaalslag.

Alles over de elektrische transportfiets!

Delen op social media

Rond 1950 werden steeds meer modellen gemaakt waardoor de fiets het label ‘oubollig’ kreeg. Maar niets is wat het lijkt. Sinds de jaren ’80 werd de transportfiets namelijk steeds populairder. Zo heeft de deze net als veel andere modellen een grote transformatie doorlopen. De fiets is oorspronkelijk bedoeld voor het vervoer van goederen en daarom goed te combineren met een grote fietsmand. Ideaal voor boodschappen of een zware schooltas!

Dé ideale stadsfiets

Het model wordt tegenwoordig vaak gebruikt als echte stadsfiets. Ook zijn er steeds meer kleuren beschikbaar zo was de omafiets niet standaard alleen in zwart verkrijgbaar, maar zijn er met de tijd steeds meer opvallende kleuren. De ontwikkeling heeft namelijk niet stilgestaan, de mogelijkheden zijn alleen maar uitgebreider, denk bijvoorbeeld aan een transportfiets in een elektrische uitvoering. Bij het uitzoeken van een elektrische transportfiets zijn er veel mogelijkheden en de keuze is groot. Wij leggen je daarom uit waarop je moet letten bij het kiezen van een fiets en waarom een transportfiets wellicht perfect past bij jouw levensstijl.

Voordelen van de elektrische transportfiets

Een transportfiets bestaat in allerlei vormen, soorten en maten. Van een fiets met trapondersteuning tot fiets met of zonder bagagedrager. Er is altijd een transportfiets die past bij jouw voorkeuren. Dit zorgt ervoor dat de fiets niet alleen heel stijlvol is maar ook heel comfortabel en praktisch. Een aantal voordelen van de elektrische transportfiets zijn:

  • De transportfiets kan voorzien worden van een fietskrat, kinderzitje of fietsmand, waardoor de fiets zeer geschikt is voor het vervoer van bagage;
  • Een elektrische transportfiets is verkrijgbaar in exclusieve kleuren namelijk, zwart met oranje accenten en wit met grijze accenten.
  • De elektrische transportfiets wordt geleverd met de meest krachtige en muisstille voorwielmotor met rotatiesensor. Standaard tot maar liefst 40 Nm.
  • Een optimale ergonomische zithouding en een aangenaam lage instap door een doordacht design. Zo zit je namelijk vrij rechtop en dat maakt het aangenaam en comfortabel om op te fietsen.
  • Naast het lichtgewicht hoogwaardig aluminium frame met secuur afgewerkte lasnaden en moderne, stijlvolle buisprofielen, is de fiets voorzien van maar liefst 9 trapondersteuning voor een aangenaam rijplezier.

Waarom een elektrische transportfiets van Forza?

Een transportfiets ontworpen is om veel spullen te kunnen vervoeren. Het is een echte robuuste alleskunner. Wij hebben maar liefst vier verschillende elektrische transportfietsen in onze collectie. Als je bij Forza Fietsen een elektrische transport fiets koopt dan profiteer je altijd van 6 jaar garantie. Daarnaast kunnen we een goede kwaliteit bieden, zo zijn wij winnaar van de prijs/kwaliteit award in 2017.

Test een elektrische transportfiets

Bent u benieuwd of een elektrische transportfiets iets voor u is? Kom dan langs bij één van onze Forza E-bike Experience Centers bij u in de buurt. U kunt dan geheel vrijblijvend een proefrit maken op alle Forza e-bikes. Zo kunt u ervaren welke elektrische transportfiets het best aansluit bij uw wensen. Toch liever een brochure? Vul het formulier in om úw gratis brochure thuis te ontvangen!

Gratis brochure aanvragen

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan