11 april 2020

6 Redenen waarom fietsen je blij maakt

Fietsen is gezond. Dat wisten we. Het is goed voor de longen, spieren en helpt tegen lichamelijke klachten. Maar fietsen maakt de mens ook blij. Waarom is dat? In deze blog geven we je 6 redenen waarom fietsen je blij maakt.

6 Redenen waarom fietsen je blij maakt

Delen op social media

 1. Fietsen brengt mensen bij elkaar
  Misschien pak je de elektrische fiets in het weekend en maak je een fietstocht of fiets je iedere ochtend samen met je collega naar het werk. Hoe dan ook, fietsen verbindt. Het is wetenschappelijk bewezen: hoe meer we ons verbonden voelen met een ander, hoe positiever wij het leven ervaren.
 2. Fietsers ervaren minder stress
  Automobilisten staan vaak in de file, krijgen te maken met meer verkeersdrukte en maken als gevolg meer stresshormonen aan. Wanneer je de fiets of e-bike neemt is ervaar je minder verkeersdrukte en dus ook minder stress.
 3. Fietsers beleven de natuur
  Fietsers voelen zich meer verbonden met de natuur. Dat kom omdat ze deze intenser beleven. De natuur is tijdens het fietsen niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar en hoorbaar. Het geeft een totaal andere ervaring dan wanneer je met de auto een ritje zou maken.
 4. Fietsen is goedkoop en verantwoord
  Fietsers stoten geen schadelijke stoffen uit tijdens het fietsen. Naast dat het verantwoord is voor het milieu is het ook verantwoord voor je portemonnee. Een elektrische fiets is bij uitstek de perfecte oplossing, met de grote actieradius kom je verder voor minder geld en zonder uitstoot.
 5. Fietsen zorgt voor betere slaap
  Uit onderzoek is gebleken dat we beter slapen wanneer we elke dag een stuk fietsen. Alleen al bij 30 minuten fietsen per dag val je sneller in slaap én heb je een betere kwaliteit slaap. Doordat je buiten bent ervaar je meer daglicht en ben je beter in staat je natuurlijke slaapritme te vinden. Een goede nachtrust zorgt voor een blije dag.
 6. Wanneer je fietst ervaar je meer vrijheid
  Fietsen geeft een uniek een gevoel van vrijheid die je nergens anders kan vinden. De wendbaarheid van een fietst en de flow die je krijgt tijdens het fietsen maakt het een bijzonder bevrijdende ervaring.

Conclusie, mensen zijn gemaakt om te bewegen. Het gemak, de ontspanning en het heerlijke gevoel van vrijheid zorgt ervoor dat fietsen je blij maakt. Pak je elektrische fiets, verken je omgeving en ga er samen op uit.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan