22 juni 2018

De maand van de Tour de France: de mooiste fietsroutes in Frankrijk

Echte fietsliefhebbers zijn er natuurlijk al lang klaar voor: de Tour de France! Over ruim een week barst de gekte rond ‘’de tour’’ weer los. Op 7 juli wordt namelijk het startsein gegeven voor de 105e editie van de bekende wielerwedstrijd. In ruim drie weken tijd zullen de wielrenners die meedoen een tocht maken die begint op het eiland Île de Noirmoutier en eindigt op de Parijse Champs Élysées. Vandaag staat onze blog daarom volledig in het teken van Frankrijk: een prachtig land om eropuit te trekken op je elektrische fiets! Benieuwd naar de regio’s die je zeker niet mag overslaan wanneer je hier bent? Wij maakten een overzicht van de mooiste fietsroutes in Frankrijk. On y va!

De maand van de Tour de France: de mooiste fietsroutes in Frankrijk

Delen op social media

Op je E-bike door de Loirestreek

Groot fan van cultuur of toch liever de natuur in? Wie kiest voor de Loirestreek krijgt het beste van beide werelden. In deze regio, gelegen in het midden van Frankrijk, vind je namelijk niet alleen vele kastelen, maar ook een grote verscheidenheid aan landschappen. Trek door de bossen en neem zo nu en dan een pauze om tot rust te komen bij een van de vele meren of vennen die je onderweg tegenkomt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om op de bonnefooi verschillende (fiets)dagjes uit te plannen maar een andere mogelijkheid is het volgen van de speciaal aangelegde route in deze mooie zone. La Loire à Vélo is een route van maar liefst 800 kilometer die je langs alle hoogtepunten binnen dit gebied voert. Een flinke tocht en daarom dus perfect voor op de elektrische fiets.

Fietsen langs de zuidkust bij Bordeaux

In het zuidwesten van Frankrijk bevindt zich Bordeaux: een middelgrote havenstad die onder toeristen erg geliefd is om haar royale wijnproductie en aangename klimaat. Wanneer je een vakantie met de elektrische fiets aan het plannen bent, is de omgeving van deze stad een echte aanrader. Een fietsroute waar je voor kunt kiezen is de Voie verte de litterale au Gironde. Deze tocht heeft een totale lengte van 141 kilometer en voert langs de prachtige kust van Zuid-Frankrijk.

Vélo Francette: van Normandië tot de kust

Een andere fietsroute die iedere fietsliefhebber eigenlijk tenminste een keer in zijn leven moet hebben afgelegd, is de Vélo Francette. De start ligt in Ouistreham in Normandië, een dorpje dat tijdens de invasie op D-Day een van de landingsplaatsen van de geallieerden was. Wie interesse heeft om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zal hier dus zeker aan zijn trekken komen. Normandië is echter pas het begin; de Vélo Francette heeft een totale lengte van 617 kilometer. Al fietsend langs de kust van de rivier de Mayenne vervolg je de route die je langs verschillende mooiste steden en stukken natuur leidt om vervolgens te eindigen in het stadje La Rochelle. Bijzonder aan deze tocht is dat je al fietsend vele ‘’voie vert’s’’ passeert: oude spoorbanen die geschikt zijn gemaakt voor fietsverkeer.

Dit artikel heeft je hopelijk weer genoeg inspiratie gegeven voor je volgende fietsvakantie in Frankrijk! Heb je nog geen elektrische fiets? Dan is het hoog tijd om een proefrit in te plannen! Kom langs in één van onze showrooms of maak een afspraak voor een vrijblijvende testrit bij jou thuis.

Meer lezen?

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
5 tips voor een dagje weg op de e-bike

5 tips voor een dagje weg op de e-bike

07 juli 2023
De leukste fietsvakanties

De leukste fietsvakanties

09 juni 2023
Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

Ontdek de vijf beste e-bikeroutes voor het pinksterweekend

26 mei 2023
Vraag gratis brochure aan