30 oktober 2017

De leukste fietsevenementen

Als fietsliefhebber trek je er natuurlijk regelmatig op uit met de (elektrische) fiets. Er zijn in Nederland talloze mooie routes uitgezet om van te genieten. Heel anders zijn georganiseerde fietsevenementen in alle uithoeken van het land. Hoe leuk is het om mee te doen aan zo’n evenement. Er zijn verschillende soorten evenementen waaraan je mee kunt doen. Denk aan een dagje uit, echte toertocht of zelfs meerdaagse evenementen. We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

De leukste fietsevenementen

Delen op social media

Dagje uit met de fiets

Een dagje uit, maar dan anders. Geen gewone route rijden met de fiets. Nee, deze evenementen hebben een heel andere insteek. Met een puzzeltocht ontdek je aan de hand van verschillende aanwijzingen de route. In heel veel steden bieden ze zo’n puzzeltocht aan. Vaak is ook de fietshuur inbegrepen, maar ons lijkt het veel fijner om het op je eigen
Forza fiets te fietsen!

Een andere leuke avond uit op de fiets is een culinaire fietstocht. Al fietsend ontdek je de stad en elke dinergang eet je in een ander restaurant. Ideaal om tussendoor even uit te buiken! Tijdens deze tocht vertelt een gids ook nog eens alle ins en outs van de stad. Een heel leuke twist aan de fietsroutes!

Tourtochten

Voor de échte fanatiekelingen worden er jaarlijks veel tourtochten georganiseerd. Deze tochten beginnen vaak vanaf 25 km en kunnen zelfs tot en met 100 km lang zijn. De tourtocht die er voor ons tussenuit springt is de fiets elfstedentocht. Niet meer ieder jaar in spanning wachten of de tour gereden gaat worden, maar deze gewoon zelf fietsen. Ieder jaar op Pinkstermaandag starten ongeveer 15.000 deelnemers aan deze tocht. Stiekem is het wel een beetje smokkelen met je elektrische fiets natuurlijk.

forza fietsen

 

Meerdaagse fietsevenementen

Één dagje fietsen niet genoeg? Er zijn veel meerdaagse fietsevenementen in zowel in binnen- als in buitenland. Denk aan de bekende fietsvierdaagsen die ieder jaar weer veel deelnemers trekken. De meest bekende is toch wel de Drentse fiets4daagse. In 2018 vindt deze vierdaagse plaats van 24 – 27 juli. Jaarlijks doen er ongeveer 12.000 fietsers mee aan dit grote evenement. De deelnemers komen dan ook niet alleen uit Nederland, maar ook onder andere uit België, Duitsland, Engeland en zelfs Australië.

Klaar om op de fiets te stappen? Bekijk ons assortiment en/of maak een afspraak om onze fietsen vrijblijvend thuis uit te proberen!

Meer lezen?

Alles over helmplicht en de elektrische fiets

Alles over helmplicht en de elektrische fiets

20 maart 2023
Ontdek de e-bike voor jouw stijl en budget met de Forza Selections!

Ontdek de e-bike voor jouw stijl en budget met de Forza Selections!

13 maart 2023
Feestelijke heropening elektrische fietsenwinkel Forza in Roden

Feestelijke heropening elektrische fietsenwinkel Forza in Roden

10 maart 2023
5 Redenen waarom de e-bike het voordeligste vervoermiddel van 2023 is

5 Redenen waarom de e-bike het voordeligste vervoermiddel van 2023 is

06 januari 2023
Vraag gratis brochure aan