19 september 2017

De populairste fietsroutes van Nederland

Fietsfanaat? Natuurliefhebber? Elektrische fietsen fan? Ons kikkerlandje staat wereldwijd bekend als fietsland en dat is niet voor niets. Ze heeft ook heel wat moois te bieden aan fietsroutes in combinatie met prachtige natuur. Deze routes zijn natuurlijk niet alleen leuk om op een gewone fiets te fietsen. De fietsroutes zijn meer dan geschikt om te fietsen op de elektrische fiets! Speciaal voor jou zetten wij de vijf populairste fietsroutes van Nederland op een rijtje. Klaar om op de (elektrische) fiets te stappen?

De populairste fietsroutes van Nederland

Delen op social media

De vijf populairste fietsroutes van Nederland

5. Bollenstreekroute
Lengte: 28 km
Duur: ca. 2 uur
Een prachtige fietsroute langs weidse en kleurrijke bloemenvelden in de bollenstreek. Eerlijk is eerlijk, je kunt deze het beste in het voorjaar fietsen als de bloemen volop in bloei staan. Deze route brengt je langs verschillende pittoreske dorpen als Lisse, Voorhout en Hillegom.

4. Eemlandroute
Lengte: 48 km
Duur: ca. 3,5 uur
Een afwisselende fietsroute door de Eempolder. Fiets door de weidse polders met onderweg de kleine dorpen Spakenburg en Eemnes. Een hoogtepunt van de route is het mooie Eemmeer met een prachtig uitzicht. Erg leuk zijn de mensen in klederdracht die vaak langs de route te vinden zijn.

3. Lauwersmeerroute
Lengte: 38 km
Duur: ca. 2,5 uur
Het Lauwersmeergebied in het Noord-Westen van Groningen is een prachtig gebied om te fietsen. Onderweg zijn leuke bezienswaardigheden als een theefabriek, visserijmuseum en het Nationaal Park. Het is een aanrader deze route met een elektrische fiets te fietsen vanwege de soms harde wind rondom het Lauwersmeer. Een uitdaging voor de echte die-hards!

2. Lustwaranderoute Oost
Lengte: 34 km
Duur: ca. 2,5 uur
Deze route toont een ander gezicht van de drukke Randstad. Vlakbij ligt de heuvelrug van Utrecht met veel natuurschoon, gemakkelijk te fietsen met je e-bike. Fiets door de prachtige bossen van onder andere Leersum en Amerongen. Even pauzeren? Er zijn talloze mooie picknick plekjes te vinden langs de route.

1. Someren-Heideroute
Lengte: 46 km
Duur: ca. 3,5 uur
Wie kent deze route niet? Ontdek deze echte Brabantse route door bosrijke gebieden met je e-bike. Erg leuk is het buurtschap Strabrecht vlakbij Heeze, een middeleeuws dorpje. De omgeving is gevuld met prachtige kleurrijke heide, afgewisseld met dichte bossen. Deze route is echt een must-do in ons land.

Ga op pad met de e-bike

Hopelijk genoeg inspiratie om dit najaar weer een aantal prachtige fietsroutes te maken. Tip van Forza Fietsen, deze routes zijn natuurlijk ideaal om te fietsen met een elektrische fiets, heerlijk genieten van de omgeving zonder je druk te maken over de vermoeidheid.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk ons assortiment en/of maak een afspraak om onze fietsen vrijblijvend thuis uit te proberen!

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan