12 december 2021

5 winterse fietsroutes

Denk je aan winter, dan denk je al gauw aan gezellige lichtjes en knus binnenshuis zijn. Misschien raak je de elektrische fiets nauwelijks aan. Toch kan het erg verfrissend zijn om jouw e-bike ook tijdens de koudere periode te gebruiken. Wat is dan leuker dan een fijne winterse fietstocht? In deze blog geven je 5 winterse fietsroutes, zodat je ook tijdens de koudere dagen lekker actief blijft.

5 winterse fietsroutes

Delen op social media

1. De Elfstedentocht in Friesland

Ik hoor je al denken: ‘de Elfstedentocht doe je toch op de schaatsen?’. Dat klopt. Toch kun je ook – een deel van – de 256 kilometer tellende route fietsen. Leer Friesland en de steden kennen. Je hoeft natuurlijk niet de gehele Elfstedentocht te fietsen. Een deel kan ook. Winterser dan de Elfstedentocht krijg je het niet.

2. Koninklijke Houtvesterij Het Loo op de Veluwe

Je fietst door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Deze route van 36 km voert je vanaf het Veluwse Elspeet door prachtig gekleurde bossen. Breng ook een bezoek een kasteel de Cannenburgh in Vaassen – een waar sprookje in de winter. Het is niet onwaarschijnlijk dat je tijdens deze winterse fietsroute wild spot, maar laat dat je absoluut niet tegenhouden!

3. Duinroute in Castricum

De duinen zijn niet alleen leuk tijdens zwoele zomeravonden, ook in de winter kun je prima fietsen tussen de duinen. Deze winterse fietsroute van 20 km loopt door het duinreservaat van Castricum. Ook voor vogelspotters is dit een uitstekende route, want je komt verschillende observatiehutten tegen waar je uren kunt vertoeven. Zorg er wel voor dat je warm blijft.

4. De Slufterroute op Texel

Woon je op Texel of ga je deze winter naar Texel? Vergeet je elektrische fiets niet, want hier vind je een mooie fietsroute. Deze tocht is zo’n 36 km en voert je langs de mooie kust waar van alles te zien is. Aan het eind van de route fiets je de iconische vuurtoren tegemoet.

5. Brunssummerheide in Limburg

We sluiten dit rijtje af met de zuidelijkste fietsroute. De Brunssummerheide is heuvelachtig dus perfect voor mensen met een middenmotor. De route van 32 km voert je langs bossen, heide en veen. In de winter geniet je hier van de mooiste uitzichten.

Dat waren 5 winterse fietsroutes. Bereid je goed voor wanneer je op de e-bike stapt voor een lange fietstocht. Kleed je warm aan (het liefst laagjes) en neem een thermosfles met een lekkere warme drank mee. Zo kun je tijdens een welverdiende pauze opwarmen. Wil je zeker weten dat jouw e-bike winterklaar is? Lees dan hier meer. Wil je dat jouw elektrische fiets eens goed nagekeken wordt? Misschien is een winterservicebeurt dat wel iets voor jou. 

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan