26 april 2018

Een E-fatbike, iets voor jou?

Huh, een E-Fatbike? Wat kan ik me daarbij voorstellen? Je kunt deze fiets het beste omschrijven als een krachtpatser. Het is eigenlijk een mountainbike, maar dan een stapje verder. De fiets is voorzien van enorm dikke banden, vandaar ook de naam ‘Fatbike’. Je raadt het al, een E-Fatbike heeft dus ook nog eens krachtige elektrische trapondersteuning. Zo maakt het niet uit waar je rijdt, op het strand of door het bos. een E-Fatbike maakt het je gemakkelijk.

Een E-fatbike, iets voor jou?

Delen op social media

Waar komt de E-Fatbike vandaan?

Het fenomeen Fatbike is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Het is daar al enkele jaren razend populair, omdat je eigenlijk goed kunt fietsen op elk soort ondergrond. Normaal zul je afstappen als je door een dikke laag sneeuw moet, maar met een Fatbike is dit geen enkel probleem. De Fatbike is een echte allround-fiets, geschikt voor ieder terrein. Ook in Europa wordt de fiets steeds populairder, de Fatbike wordt veelal gekocht als vervanger voor de mountainbike. Voeg daar de muisstille elektrische trapondersteuning aan toe, en je hebt een krachtige E-Fatbike.

Zweven over de grond met een E-Fatbike

Het klinkt gek, maar met een E-Fatbike heb je het gevoel alsof je als het ware over de grond zweeft in plaats dan dat je gewoon fietst. Door de dikke banden van de fiets lijkt het alsof de fiets de grond niet raakt en je ‘hovert’ over de grond. Daarnaast heeft de fiets met geen enkel soort terrein moeite, denk aan zand, modder, beton, gras, rotsen of sneeuw. Niets houdt de E-Fatbike tegen! Een heel fijn gevoel, helemaal als je ook nog eens moeiteloos heuvels kunt beklimmen vanwege de trapondersteuning.

Welke kenmerken heeft de E-Fatbike nog meer?

De E-Fatbike van Forza heeft een lichtgewicht aluminium frame waardoor je comfortabel kunt fietsen en je geen snelheid verliest. De fiets is extreem wendbaar en je hebt veel grip in de bochten. Met de eenvoudige bediening op het stuur bepaal je in welk van de 5 trapondersteuning standen je wilt fietsen. Plus, je valt op door de in het oog springende groene kleur van de fiets.

Mannen (én vrouwen), waar wachten jullie nog op! Met de Forza Monza kun je moeiteloos genieten van iedere fietsrit. Wil je wel eens proberen hoe het voelt om over de grond te zweven? Maak dan een afspraak voor een proefrit, of kom langs in één van onze showrooms.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan