25 mei 2018

Met de kleine op de fiets? Kies voor een elektrische mamafiets!

Het is bijna zover! Jouw kleintje mag in het fietsstoeltje. Hoog tijd om samen de omgeving te verkennen, een kleine boodschap te doen of met de fiets naar school gaan. Nu de kids mee mogen op de fiets, is het belangrijk om een goede fiets te hebben. Het liefst een stationwagen onder de fietsen natuurlijk. Kies dan voor een elektrische moederfiets. Wat is belangrijk bij een mamafiets?

Met de kleine op de fiets? Kies voor een elektrische mamafiets!

Delen op social media

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Kies voor een elektrische fiets die speciaal is ontwikkeld als moederfiets, of eenvoudig aan te passen is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stabiele dubbele standaard en stuurslot, zodat de fiets altijd stevig blijft staan. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een stevig kinderzitje waarin jouw kleine genoeg ruimte heeft om goed te zitten.

Gemak en comfort

Dankzij de trapondersteuning van een elektrische mamafiets fiets je met gemak, zelfs wanneer je met jouw kleintje op de fiets zit. Kijk bij de aankoop van een moederfiets goed naar het gemak en comfort. Denk hierbij aan een lage instap en extra ruimte tussen het stuur en zadel zodat je gemakkelijk kunt op- en afstappen. Een lichtgewicht frame zorgt ervoor dat je die fiets gemakkelijk even kunt verplaatsen.

Specificaties van een mamafiets

Iedere fiets van Forza is uitgerust met een verstelbaar stuur en zadel. Daarnaast wordt de kans op een lekke band verkleind door het gebruik van anti-lek banden. Mocht je toch pech krijgen, dan komen we kosteloos thuis langs om de fiets te repareren. Alle specificaties kort op een rijtje:

  • verstelbaar stuur en zadel
  • anti-lek banden
  • stille elektrische motor
  • stabiele dubbele standaard
  • lichtgewicht aluminum frame
  • lage instap

Wil je onze moederfietsen eerst uitgebreid testen? Dat kan! Kom hiervoor naar een van onze showrooms, of maak een afspraak en we komen gratis en vrijblijvend thuis langs. Toch handig, hoef je geen oppas te regelen voor de kleine.

Meer lezen?

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

03 januari 2024

Elektrische fiets met middenmotor: dit zijn de voor- en nadelen

23 november 2023

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische damesfiets?

23 november 2023
Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

Forza Fietsen kleedt MTB-ers aan voor Duchenne Heroes

23 augustus 2023
Vraag gratis brochure aan